Сливен, кратки вечерни новини, 15.10.2019 г., вторник

Сливен
15.10.2019 / 15:47

Движението в част от сливенския квартал „Клуцохор“ бе днес временно затруднено заради извършване на строително-монтажни дейности за реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа и разширение и реконструкция на канализационната мрежа.

Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен съвместно с Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ), стартират ежегодната информационна кампания по повод 18 октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора, в партньорство с Община Сливен, Бюро по труда – гр. Сливен, Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев” и А21 България.

На 21 октомври 2019 година от 17:00 часа в Библиотека „Зора” ще бъде представена новата книга на Румен Василев „Невидимата искра на Възраждането“.

Изложба на младата талантлива сливенска художничка Ивайла Дженева бе открита на 12 октомври в галерия „Седем”.

На 10 октомври в галерия „Седем” бяха наградени победителите в литературния конкурс „Моята мечта за родния Сливен”, организиран от фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”.

Наградата на Националния конкурс „Слави Шкаров“ за млад театрален режисьор спечели Веселин Петров, за спектакъла „Хляб в джоба“ от Матей Вишниек на Сливенския драматичен театър.

На работодателите в Сливен са им необходими електротехници, сервитьори, шофьори, социални асистенти, работници в хранително-вкусовата промишленост, сочат резултатите от проведеното проучване за потребностите на работодателите от работна сила, които бяха обсъдени на заседание на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев