Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 15.10.2019 г.

ОД на МВР Сливен
15.10.2019 / 12:44

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 14.10.2019 г. до 08,00 часа на 15.10.2019 г.

 

Сливен: 31 нарушения са констатирани в хода на специализирана операция по противодействие престъпността, опазване на обществения ред и пътната безопасност в селата от община Сливен. Служители на участъци „Петолъчка“ и „Запад“ са осъществили контрол и превантивни действия в обслужваната от РУ-Сливен територия. Констатирани са 31 нарушения на ЗДвП, ЗБЛД и Наредбата на Общината. Съставени са 26 фиша и 5 акта за административно нарушение. Посетени са 4 сигнала от телефон 112 за силна музика в селата Сотиря и Тополчане. Не е допуснато нарушаване на обществения ред.

 

На 14 октомври, в 12,28 часа, е получен сигнал за възникнало пътно произшествие на бул.“Ст.Стамболов“ в град Сливен. Лек автомобил „Опел Тигра“, управляван от водач на 70 години е ударил жена на 66 години, пресичаща на пешеходна пътека. В резултат на произшествието жената е получила средна телесна повреда. Тя е откарана в МБАЛ-Сливен, без опасност за живота. Участниците в произшествието са от град Сливен.

По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Притежание на наркотици е установено от полицейски служители в град Нова Загора. При осъществяване на патрулна дейност в района на стадиона е извършена проверка на 23-годишния Х.Я. от Нова Загора. В него е намерена и иззета суха листна маса, която при полевия тест е реагирала на марихуана. Х.М. е задържан. По случая е образувано досъдебно производство.

 

31-годишен мъж е подал заявление за кражба на пари, златни накити и други вещи от дама му в новозагорския квартал „Шести“. През нощта на 13 срещу 14 октомври неизвестен извършител е проникнал в жилището на заявителя и е откраднал сумата от 200 евро, златен синджир, 2 мобилни телефона и други вещи. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Полицейски служители на РУ-Нова Загора са извършили проверки в нощни заведения и зали за хазарт през нощта на 12 октомври. Установени са 8 непълнолетни в заведения, без придружител. Операцията е с цел недопускане нарушения на обществения ред и извършването на престъпления в районите на питейни и увеселителни заведения, дискотеки, зали за хазартни игри, клубове и други обекти с развлекателна дейност и групови събирания. Извършени са проверки на водачи на МПС за употреба на алкохол и наркотични вещества. В хода на операцията са проверени общо 17 автомобила и 41 лица. Констатирани са 11 нарушения. От нощни заведения в град Нова Загора са изведени 8 непълнолетни лица. На родителите са съставени актове по Закона за закрила на детето. Наложени са 3 глоби с фиш за нарушение на Закона за движение по пътищата.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев