Най-вкусното изложение за месо стартира в Сливен

Най-вкусното изложение за месо стартира в Сливен
10.10.2019 / 13:30

Запазете си датите 11-12 октомври

 

Предстои откриването на най-голямото изложение по животновъдство, което традиционно се провежда до Сливен. За първи път тази година в рамките на събитието ще се проведат „Дни на българското месо“, които ще дадат среща на най-добрите майстори на месото – производители, кулинари, професионалисти и почитатели. На 11-ти и 12-ти октомври водещи малки и средни фирми ще покажат вкусни български рецепти и качествени нови продукти. Традицията ще срещне технологиите и фантазията в подготовката на месни специалитети и аламинути на място. Но в едно изложбата на сектора ще бъде ненадмината: всичко ще се върти около най-ценното от всички хранителни продукти - месото.

 

„В продължение на два дни ще покажем как секторът се адаптира към изискванията на бъдещето. Модерни фабрики и интелигентни системи за производство, тенденциите в опаковането и безопасността на храните, чистото етикетиране и нарастващите очаквания за качеството на месото са само част от отговорите, които индустрията дава на българските потребители. Другата идва от майсторлъка в рецептурите, от подготовката и обработката на месото, от опита и уменията на кадрите в бранша. Точно тях искаме да покажем в „Дните на българското месо“, каза д-р Светла Чамова от Асоциацията на месопреработвателите в България, организатор на изложението.

 

Програмата включва изложба на малки и средни месопреработвателни фирми, с демонстрации и дегустации от Месокомбинат Бурденис - Свиленград, Р.А. БоБи – Горна Оряховица, Свинекомплекс Голямо Враново - с. Голямо Враново, Ников-Иван Костадинов - Сливен, Мегакол - Нова Загора и Новалиа - София.

 

Вкусни състезания, много забавления и изненади очакват посетителите на 11-12 октомври в Сливен.

 

В 10.00 ч. ще започне конкурсът „Да сготвим заедно“. Шеф-готвач и ученици от Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм "Акад. Неделчо Неделчев" – Сливен ще представят кулинарни продукти на тема „Сините камъни“.

 

От 10.30 до 12.30 ч. ще бъде времето на най-малките. Ученици от 4-ти клас на училище „Васил Левски“ в Сливен ще участват в Кулинарно шоу „Детска фантазия“. Не пропускайте да видите как 24 деца правят едновременно красиви сандвичи-мечта, с декорации и огромно въображение.

 

В 10.30 ч. ще започне и гвоздеят в програмата на изложението - състезанието за професионалисти „Майстор месар“. 17 финалисти, от които 3 жени, ще премерят сили в бързото и качествено обезкостяване на говеждо, свинско, агнешко и пилешко месо и ще се борят за място в националния отбор на България по транжиране.

 

„Дни на българското месо“ се организират от Асоциацията на месопреработвателите в България. Събитието се провежда по време на традиционното Национално изложение по животновъдство в Сливен, с финансовата подкрепа на МЗХГ и ДФ „Земеделие“.

 

Още снимки от новината

Най-вкусното изложение за месо стартира в Сливен
Най-вкусното изложение за месо стартира в Сливен
Най-вкусното изложение за месо стартира в Сливен

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев