Сливен, кратки вечерни новини, 09.10.2019 г., сряда

Сливен
09.10.2019 / 15:47

140 години от своето създаване ще отбележи МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен на 10 и 11 октомври.

От началото на ловния сезон са отстреляни 55 диви прасета, пробите за африканска чума по свинете са отрицателни и засега няма друг случай на острата зараза на територията на област Сливен.

От 30 септември до 6 октомври на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции, разпоредени от Главна дирекция „Национална полиция”, и директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков.

Окръжна прокуратура Сливен образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител заради фалшивите сигнали за отделяне на деца от техните родители.

На 11 и 12 октомври в изложбения център край Сливенски минерални бани ще се проведе 15-то издание на „Национално животновъдно изложение“, което по традиция се организира от Министерството на земеделието, храните и горите, заедно с Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството.

Сливенски затворнички се жалват на омбудсмана Дияна Ковачева от лошо медицинско обслужване при срещата си с нея днес.

Валентина Радинска отново ще учи деца от Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” на творческо писане, първите занятия за годината ще се проведат на 19 и 20 октомври.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев