Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 01.10.2019 г.

ОД на МВР Сливен
01.10.2019 / 10:50

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 30.09.2019 г. до 08,00 часа на 01.10.2019 г.

 

Сливен: Полицейска операция срещу наркоразпространението в Сливен.

В края на миналата седмица криминалисти на РУ-Сливен са осъществили действия по установяване на лица, занимаващи се с разпространение на наркотични вещества. На 27 септември са извършени процесуално-следствени действия в жилище в сливенския квартал „Клуцохор“. Задържани са мъж и жена, ползващи имота. В тях и в жилището полицейските служители са намерили и иззели пликчета, съдържащи около 2 грама бяло кристалообразно вещество, което е реагирало на метамфетамин, ел.везна и други предмети, имащи отношение към извършваната престъпна дейност. За случая е уведомена Окръжна прокуратура-Сливен. Първоначално 36-годишният криминално проявен С.В. и 27-годишната Е.Т. са задържани за 24 часа. Работата по досъдебното производство продължава.

 

189 автомобила и 234 лица са проверени в хода на специализирана операция но противодействие на конвенционалната престъпност в села от община Сливен. Полицейски служители от участъци „Запад“ и „Петолъчка“ са извършили обходи, наблюдение и контрол, съобразно състоянието на оперативната обстановка на територията на РУ-Сливен. Констатирани са 59 нарушения на ЗДвП, ЗБЛД и Наредбата за обществения ред на територията на Община Сливен. Полицейските екипи са се отзовали на 5 сигнала от тел.112 за междусъседски и семейни скандали в селата Селиминово, Желю войвода и вилната зона в Сливен. Издадени са 4 протокола за предупреждение.

 

Притежаване на наркотици са установили полицейски служители от участък „Петолъчка“. При проверка, извършена около 20,00 часа, на 30 септември в местността „Рамануша“ 25-годишен мъж е предал доброволно ръчно свита цигара, която при полевия тест е реагирала на марихуана. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Полицейски служители са установили водач с алкохол 2,39 промила при проверка на нерегистрирано превозно средство. На 30 септември в село Калояново е спрян мотопед „Atala-Idea“, управляван от 63-годишния Д.В. от село Блатец. При проверката се установява, че мотопедът не е регистриран по надлежния ред. Водачът е изпробван с техническо средство за употреба на алкохол, като е показал положителен резултат 2,39 промила. По случая е образувано бързо производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 8 сигнала за произшествия през изминалото денонощие.

 

На 30 септември в 17,38 часа е получен сигнал за пожар в стопански двор в село Червенаково. На място са изпратени два екипа на РСПБЗН-Твърдица и един екип на РСПБЗН-Сливен. Произшествието е локализирано в 19,10 часа, ликвидирано е в 02,00 часа на 1 октомври. На място е оставен един дежурен екип. Изгорели са 900 бали със сено и люцерна. Спасени са 150 бали и 3 сгради. Причините за пожара са в процес на установяване.

 

Екип на РСПБЗН-Сливен е оказал съдействие при извеждането на лежащо болна 86-годишна жена от жилище на бул.“Хаджи Димитър“ в град Сливен. На 30 септември в 14,38 часа дежурен екип реагира на сигнал от съсед, че лежащо болна 86-годишна жена не отговаря на обажданията му. Пожарникарите са проникнали в апартамента през терасата и са отключили входната вратата за достъп на екипа на ЦСМП-Сливен. След извършения преглед на място жената е свалена от екипа до линейката.

 

Екипи на регионалните служби ПБЗН в Сливен, Нова Загора и Твърдица са гасили 6 пожара, възникнали в сухи треви и отпадъци. Пожарите са ликвидирани, без да причинят преки материални щети.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев