AMD обяви официалния старт на AMD Ryzen™ PRO 3000 серия за съвременните бизнес РС

AMD-logo
30.09.2019 / 16:38

- Процесорите осигуряват висока производителност с до 12 ядра за настолните компютри, влизат в нови корпоративни десктоп предложения от глобални производители като HP и Lenovo –

 

Санта Клара, Калифорния, 30 септември 2019 г. – AMD (NASDAQ: AMD) обяви наличието в световен план на своята линия процесори за настолни системи AMD Ryzen™ PRO 3000 серия, заедно с нови AMD Ryzen™ PRO процесори с Radeon™ Vega графика и AMD Athlon™ PRO процесори с Radeon™ Vega графика. Чиповете AMD Ryzen PRO и Athlon PRO съчетават висока производителност, вградени функции за сигурност и надеждност от корпоративен клас. От 4-тото тримесечие на 2019 г. излизат и мощни бизнес десктоп компюри от HP и Lenovo с новите процесори Ryzen PRO и Athlon PRO на AMD.

 

AMD Ryzen 9 PRO 3900, AMD Ryzen 7 PRO 3700 и AMD Ryzen 5 PRO 3600 са базирани на 7nm “Zen 2” архитектура. Предлагайки до 12 ядра и 24 нишки (при AMD Ryzen 9 PRO 3900) – повече от от всеки друг процесор използван в бизнес машини – те осигуряват висока производителност и ефективност и за най-взискателните корпоративни среди, съчетана с ефективно използване на енергията.

 

Най-висока производителност

Серията процесори AMD Ryzen PRO 3000 предлагат висока производителност за бизнес компютрите;

- Ryzen 9 PRO 3900 и Ryzen 7 PRO 3700 осигуряват до 2 пъти по-висока производителност от конкурентните предложения използвайки същото количество енергия;

- Ryzen PRO процесорите предлагат до 127% по-бърза обработка на данните от конкуренцията (вътрешни тестове на компанията с бенчмарка SPECworkstation™ 3.0.1), от решаване на уравнения до симулации на различни бизнес приложения от финансови услуги до научни изследвания и енергетиката;

- Водещи техннологии със 7nm SoC и “Zen 2” архитектура за до 12 ядра, като някои модели потребяват само 65W TDP.

 

Мощна защита

Всеки AMD Ryzen PRO процесор съдържа мощен, вграден копроцесор за сигурност с AMD GuardMI технология, който се грижи за защитата на всеки бизнес PC. AMD Memory Guard помага срещу атаките при студен старт с пълно криптиране на системната памет, като технологията на AMD поддържа и допълва средствата за сигурност на производителите на компютрите и Windows Security като Lenovo ThinkShield™ и HP Sure Start™.

 

Подкрепа от големите OEM-и

През следващите месеци корпоративните клиенти ще могат за закупят системи с Ryzen PRO процесори от водещи PC производители, сред които HP и Lenovo.

 

HP EliteDesk 705 G5 серия с AMD

Бизнес компютрите от серията HP EliteDesk 705 G5 предлагат продуктивност от корпоративен клас с новите AMD Ryzen™ PRO, в разнообразие от форм-фактори.

• HP EliteDesk 705 G5 Small Form Factor е първият AMD настолен PC с възможност за две M.2 устройства. Той осигурява висока производителност, управляемост и сигурност за съвременните работни места. HP EliteDesk 705 G5 SFF ще бъде наличен от края на септември на цени стартиращи от $669 щатски долара.

• HP EliteDesk 705 G5 Desktop Mini е най-малкият и най-мощен AMD РС от бизнес клас с ултра-малък форм-фактор (Ultra Small Form Factor, USFF, с вътрешен обем до 2 литра). С много опции за конфигуриране и вградена сигурност и управляемост в компактен дизайн, мини настолната машина може да се комбинира с HP Mini-in-One 24 Display за обновяване на съвременното работно място. HP EliteDesk 705 G5 DM ще бъде наличен през ноември на цени започващи от $679 щатски долара.

 

Lenovo ThinkCentre настолни РС с AMD процесори

Lenovo ThinkCentre десктоп машини с AMD процесори са на пазара от повече от 10 години. Утвърденото сътрудничество продължава с малкоформатните ThinkCentre M75s-1 SFF и M75q-1 Tiny, с до 12-ядрения Ryzen PRO в SFF модела.

 

Изчистеният, компактен дизайн на тези бизнес машини е съчетан с мощни характеристики за сигурност и управляемост. Нова в AMD платформите е Smart Power-On функцията, позволяваща гъвкавост при монтирането на компютрите - на стената, под бюрото или зад монитора. За включване на системата се натиска само ALT+P на клавиатурата. M75q-1 Tiny сега стандартно включва USB Type-C и HDMI портове, плюс опция за два допълнителни порта определени от потребителя.

Поддържащи източници

• Научете още за новите AMD Ryzen PRO процесори https://www.amd.com/en/ryzen-pro

• Научете още за новите AMD Athlon PRO процесори https://www.amd.com/en/processors/athlon-pro

• Станете фен на AMD във Facebook http://www.facebook.com/AMD

• Следвайте AMD в Twitter https://twitter.com/AMD

 

 

За AMD

В продължение на 50 години AMD тласка напред иновациите във високопроизводителните изчислителни среди, в графиката и визуализационните технологии – градивните блокове за потопяващи игрови и визуализационни платформи и информационни центрове. Стотици милиони потребители, водещи бизнеси от Fortune 500 класацията и научни институции в света разчитат на технологиите на AMD за ежедневно подобряване на начина, по който живеят, работят и играят. Служителите на AMD в цял свят са фокусирани върху изграждането на отлични продукти, които преместват напред границите на нашите възможности. Допълнителна информация какви възможности дава AMD днес и как вдъхновява бъдещето ще намерите на уебсайта, в блога, Facebook и Twitter страниците на компанията..

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев