GIGABYTE пуска 6 нови еднопроцесорни сървъри с AMD EPYC 7002 CPU

GIGABYTE пуска 6 нови еднопроцесорни сървъри с AMD EPYC 7002 CPU
30.09.2019 / 13:10

29 септември 2019 г. – GIGABYTE добавя 6 системи към фамилията сървъри базирани на 2-рото поколение AMD EPYC. Новите модели обхващат голямо разнообразие от конфигурации за приложения с интензивни изчисления, в центровете за данни и др.

 

Безкомпромисни еднопроцесорни сървърни решения

Новите системи с един EPYC™ 7002 процесор могат да предложат двупроцесорна производителност без ограниченията във входо-изходите или пропускателната способност при обмен на данни с паметта, които традиционно се срещат в еднопроцесорните решения. Същевременно те пестят капиталови разходи и енергия, както и разходи за лицензи „на процесор“ - например, необходим е само един VMware лиценз за до 64 ядра. В тях идеално пасва “P” версията на EPYC чиповете, проектирана специално за еднопроцесорни сървъри с отлична стойност за вложените средства, като процесора 7702P.

R162-Z10 / Z11: 1U сървър с 3x NVIDIA T4 графични карти

Серията R162 съчетава висока производителност, сторидж капацитет и възможности за разширение в компактно 1U шаси. Въпреки че е само еднопроцесорна машина, 128-те PCIe писти I/O осигурени от EPYC™ 7002 проецсорите позволяват на R162-Z10 да поддържа до 10 бр. 2.5” „hot swap“ флаш диска в предната й част. С падането на цените на NVMe полупроводниковите устройства за съхранение на данни, всички флаш-сторидж сървъри като R162-Z10 (или описания по-долу H252-Z10) стават все по-атрактивни за мейнстрийм бизнес инсталации. Освен това, Серията R162 шасита разполага с три нископрофилни PCIe 3.0 x16 разширителни слота отзад, които могат да се използват за поддръжка на три NVIDIA T4 GPU карти, което прави R162 перфектни за разнообразни CPU / GPU изчислителни натоварвания, за виртуална десктоп инфраструктура (Virtual desktop infrastructure, VDI), машинно самообучение и др.

 

G242-Z10: 2U система с 4x GPU

G242-Z10 е 2U система изградена за GPU-базиранни изчислителни задачи, която използва пълноценно 128-те PCIe шини на EPYC за четири PCIe Gen 3.0 x16 разширителни гнезда за графични карти (всеки GPU е директно свързан към процесора чрез PCIe) както и отлични сторидж възможности за 4 бр. 3.5” „hot swap“ SATA / SAS дискове отпред, два 2.5” „hot-swap“ флаш диска отзад и два M.2 слота на дънната платка. Тъй като всяко гнездо за GPU е с височина от 1,5U позволяваща отлично въздушно охлаждане, системата е изключително гъвкава за използване с различни графични карти с активно или пасивно охлаждане.

 

 

H252-Z10: 2U еднопроцесорен, многомодулен сървър

След успеха на серията H262 двупроцесорни 2U, 4-модулни сървъри, които се оказаха много популярни за HPC среди, GIGABYTE пуска и еднопроцесорна версия за корпоративни приложения. H252-Z10 разполага с четири „hot-plug“ гнезда за еднопроцесорни сървърни модули, достъпни от задната страна на машината, и 24 бр. 2.5” „hot plug“ гнезда за NVMe устройства отпред (по 6 към всеки модул).

Всеки еднопроцесорен модул разполага и с 3 PCIe Gen 4.0 & Gen 3.0 разширителни слота, позволявайки на клиентите за използват отличното съчетание на ценовоефективна процесорна мощност (с AMD EPYC “P” серия чипове), памер, бърз сторидж и LAN свързаност за облачни / уеб-хостинг среди или за банкови/финансови приложения. Машината включва и контролер (Chassis Management Controller, CMC модул) и CMC LAN порт за по-удобно управление и намаляване на окабеляването.

 

H242-Z10 / Z11: първият в света многомодулен Edge сървър с AMD EPYC™

В ерата на 5G комуникациите и облачните услуги, когато трябва да се пренасят все по-големи обеми данни за изключително кратко време (като автономните (без шофьор) коли, облачно-базирани AR / VR игри, интелигентен видео-анализ и други приложения), все повече изчислителна мощ е нужна на ръба (edge) на мрежата за намаляване на времената на реакция и закъсненията.

 

H242 серията сървърни системи са първите в света AMD EPYC многомодулни машини за edge изчислителни среди. Тези сървъри се отличават с висока плътност - изчислителните мощности са побрани в шаси с половин дълбочина, проектирано за инсталации в ограничени пространства, например в телекомуникационен шкаф. Всяко 2U шаси е снабдено с 4 „hot plug“ гнезда за модули с половин дълбочина, в които е поставен AMD EPYC процесор. Модулите поддържат голямо количество памет, високоскоростен флаш сторидж и разширителни слотове. Конфигурациите на машините са две: H242-Z10 с плъзгащи се модулни трейове с достъп отзад и H242-Z11 с преден достъп до модулните трейове. Системата е идеална за организации, които желаят да разпределят своите изчислителни възможности по света, а не да разчитат само на централизирана информационна система. Така техните инсталации могат да бъдат разположени в сървърни стаи или шкафове в регионални или локални офиси, за да се намали латентността и подобри качеството на техните онлайн услуги.

 

В заключение

Шестте нови еднопроцесорни системи доставят върховата технология на процесорите AMD EPYC™ 7002 в уникална гама от формфактори и конфигурации, за да посрещнат нуждите на клиентите в корпоративните, облачните или edge изчислителни среди . Допълнителна информация за сървърите на GIGABYTE можете да получите от официалния дистрибутор за България SG-Computers Engineering, или на https://sg-computers.com .

 

Още снимки от новината

R162-Z10: 1U сървър с 3x NVIDIA T4 GPU
G242-Z10: 2Uсървър с 4x GPU
H252-Z10: 2U еднопроцесорен, многомодулен сървър
H242-Z10: 2U еднопроцесорен, многомодулен Edge сървър
H242-Z11: 2U еднопроцесорен, многомодулен Edge сървър

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев