Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 30.09.2019 г.

ОД на МВР Сливен
30.09.2019 / 13:08

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 27.09.2019 г. до 08,00 часа на 30.09.2019 г.

 

 

Сливен: Притежаване на наркотици е установено от полицейски екипи на група „Охрана на обществения ред“ в град Сливен. При проверка в района на игрална зала в град Сливен е установен 28-годишния М.К. от село Горно Александрово. Полицейските служители са намерили и иззели около 1 грам марихуана. М.К. е задържан. Образувано е досъдебно производство.

24-годишният А.Б. от град Сливен е установен на бул.“Бр. Миладинови“. В него е намерена и иззета кутия, съдържаща бяло кристалообразно вещество, което при теста е реагирало на метамфетамин. А.Б. е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Криминалисти на РУ-Сливен са задържали 36-годишна жена за кражба на мобилен телефон. Тя е установена и задържана в хода на специализирана операция на 26 септември. 36-годишната З.Ч. от град Сливен е направила пълни самопризнания и е предала инкриминираната вещ. Работата по досъдебното производство продължава.

 

Котел: Полицията в Котел е провела специализирана операция по установяване на малолетни и непълнолетни на обществени места и в заведения след 23,00 часа без придружител. Акцията е проведена от 20,00 часа на 28 септември до 03,00 часа на 29 септември на територията на град Котел. Проверени са 12 питейни и увеселителни заведения, 3 зали за хазарт, 18 превозни средства и 46 лица. Извършени са проверки за продажба на алкохол и тютюневи изделия на малолетни и непълнолетни.

9 непълнолетни лица са установени извън заведенията на обществени места след 23,00 часа без придружител. Съставени са протоколи за предупреждение по ЗМВР.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 14 сигнала за произшествия в дните 27-29 септември.

 

На 29 септември, в 03,35 часа, е възникнал пожар в кухнята на къща в новозагорското село Брястово. Сигналът е получен в 03,40 часа. Произшествието е ликвидирано в 04,05 часа от екип на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Пожарът е възникнал от забравена храна във фурната на готварска печка.

 

Екип на РСПБЗН-Сливен е оказал съдействие за пренасяне на болна жена.

На 27 септември е получен сигнал от ЦСМП-Сливен за оказване на съдействие при извеждане на болен от жилище на ул.“Димитър Добрович“ в град Сливен. Пожарникарите са свалили на носилка 53-годишна жена от третия етаж и са качили в линейката.

 

Екип на РСПБЗН-Сливен е помогнал при изваждане на паднало животно /крава/ в напоителен канал до помпена станция зад ТЕЦ-Сливен. Инцидентът е станал на 26 септември в 08,10 часа. Животното е спасено. Изтеглено е с помощта на автомобил на Напоителни системи.

 

В дните 27-29 септември са гасени пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци в Сливен, Нова Загора и Твърдица, без да причинят преки материални щети.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев