26 септември - Европейски ден без загинали на пътя – EDWARD

26 септември - Европейски ден без загинали на пътя – EDWARD
25.09.2019 / 12:28

Мотото на кампанията е „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!”

 

Мащабната операция EDWARD се провежда за четвърта поредна година на територията на цяла Европа. 26 септември е обявен за Европейски ден без загинали на пътя (European Day Without A Road Death). Инициативата е по пътна полиция – TISPOL и е част от Европейската седмица на мобилността, като целта е да се ограничат до минимум жертвите на пътнотранспортни инциденти. Мотото, избрано от организаторите тази година, е „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!”.

 

Проектът насърчава участниците в пътното движение да мислят на първо място за безопасността, докато шофират, вървят пеш или карат велосипед. Да са наясно с рисковете, на които може да изложат своя и живота на останалите участници в движението, и не на последно място – как всеки може да допринесе за намаляване на рисковите ситуации на пътя.

 

На сайта на Пътна полиция е активна и специална секция, посветена на EDWARD. Предвидена е възможност и всеки може да се включи в проекта със своя инициатива и обещание.

 

През 2018 година по време на операция EDUARD на територията на ОДМВР-Сливен няма регистриран нито едни смъртен случай.

 

През годините в Европейския ден без загинали на пътя, България показва добри резултати. През 2017 г. загина само един човек, а през 2016 и 2018 г. в деня на операцията у нас няма нито един смъртен случай при ПТП.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев