Сливен, кратки вечерни новини, 22.09.2019 г., неделя

Сливен
22.09.2019 / 15:49

С тържествен ритуал в Сливен днес бяха отбелязани 111 години от обявяване на независимостта на България.

С освещаване на мястото за изграждане на православен храм в понеделник, 23 септември, ще започне съборът в сливенското село Бинкос.

Новото защитено жилище за възрастни с умствени увреждания в Сливен вече посрещна своите потребители.

Издаването на български лични документи ще бъде облекчено, всички лица с постоянен адрес на територията, обслужвана от Областна дирекция на МВР – Сливен, имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи във всяко едно от звената БДС на територията на Сливен – РУ Нова Загора, РУ Котел, РУ Твърдица.

Премиера на книгата на Теодора Димова „Поразените” ще се състои в Сливен на 25 септември от 17:30 ч. в залата на библиотека "Зора".

Изготвен е проект за подмяна на водопроводната мрежа на село Желю войвода, стана ясно след среща между кметовете на община Сливен Стефан Радев и на селото Стоян Генов, на която присъства и управителят на „Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД инж. Севдалин Рашев.

Сливенският спортист Божидар Андреев спечели бронз в двубоя и общо три медала за България на Световното първенство по вдигане на тежести за мъже и жени в Патая /Тайланд/.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев