Сливен, кратки вечерни новини, 20.09.2019 г., петък

Сливен
20.09.2019 / 15:51

4-дневно изнесено обучение на психолози и педагогически съветници от училищата в Сливенска област, свързано със стандарта за приобщаващо образование, започна в четвъртък и ще продължи до 22 септември.

На днешния брифинг на общинското ръководство, кметът Стефан Радев отчете извършените през последните четири години дейности в различните сфери на общината.

След като направи своя отчет за свършеното през последните 4 години кметът Стефан Радев посочи някои от приоритетите на Общината за следващия мандат, сред тях са икономическото развитие на Общината, облагородяването на градската среда, подобряване на транспортната инфраструктура.

111 години от провъзгласяването на Независимостта на България ще бъдат отбелязани тържествено в Сливен в неделя, 22 септември.

Абонаментът за „синята зона“ в Сливен може да бъде намален, ако анализът покаже, че има такава възможност, стана ясно от думите на кмета Радев пред журналисти.

Представителят на УНИЦЕФ в България д-р Джейн Муита се срещна с областния управител на Сливен Чавдар Божурски, за да обсъдят изпълнените до момента проекти с подкрепата на организацията, както и бъдещите акценти в съвместната работа.

Продължава почистването на речните корита, работи се и по укрепването на двете най-рискови свлачища на територията на Община Сливен – тези в Качулка и Сотиря.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев