Сливен, кратки вечерни новини, 18.09.2019 г., сряда

Сливен
18.09.2019 / 15:47

Изцяло нови и пъстри детски съоръжения вече радват най-малките жители в кварталите „Сини камъни“, „Даме Груев“ и „Клуцохор“.

Кметът Стефан Радев посети Професионалната гимназия по строителство и геодезия „Арх. Георги Козаров“ в Сливен, за да разгледа новооткритата стая, оборудвана с 19 нови компютъра, като всяка компютърна конфигурация е с 2 монитора.

Председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев изказа своето задоволство от забележителните резултати на учениците, участвали в Международното математическо състезание „Математика без граници“ 2019 г. в град Несебър.

Пет мобилни лекарски кабинета са предоставени безвъзмездно на Сливенска област със заповед на министъра на здравеопазването – два от кабинетите са педиатрични, по един – акушеро-гинекологичен, имунизационен и флуорографски.

В Община Сливен са регистрирани за местните избори през октомври 17 политически партии, 4 коалиции от партии, 3 местни коалиции и 1 инициативен комитет.

Певческата група за автентичен фолклор от сливенското село Гергевец влезе в учебника по музика за 8 клас на издателство „Просвета“.

Постановката „2 билета за Париж“ от Христо Христов ще бъде представена на 24 септември на сцената в зала „Сливен“ от 19:00 часа.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев