Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 13.09.2019 г.

ОД на МВР Сливен
13.09.2019 / 12:47

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 12.09.2019 г. до 08,00 часа на 13.09.2019 г.

 

Нова Загора: 26-годишен мъж е задържан от полицията в Нова Загора за разпространение на наркотични вещества. На 12 септември при извършване на процесуално - следствени действия в дома на 26-годишния М.Я. в град Нова Загора са намерени и иззети цигари марихуана, метамфетамин, суха листна маса, която при теста е реагирала на марихуана, ел. везна и други предмети и вещи, имащи отношение към престъпната дейност. М.Я. е отведен в РУ-Нова Загора и задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Сливен: Криминалисти на РУ- Сливен работят по случай на причинена телесна повреда. На 12 септември е получен сигнал от ЦСМП-Сливен за приет за лечение 56-годишен мъж с наранявания, вследствие на нанесен побой. На място е изпратен екип, който е установил, че мъжът е бил нападнат около 21,00 часа на 11 септември в село Желю войвода. Причинени са му фрактури на ръката и крака. По случая са предприети незабавни оперативно-издирвателни действия за установяване на извършителите.

В РУ-Сливен е образувано досъдебно производство.

 

Неправоспособен водач и водач, употребил алкохол над 1,2 промила, са установени от полицейски служители в град Сливен. На 12 септември е започнато бързо производство срещу Б.М. на 34 години от Сливен, който управлява МПС, без да притежава необходимата правоспособност. Той вече има наложено административно наказание за същото нарушение.

На 13 септември в 03,30 часа е установен 43-годишният Е.М. от град Сливен да управлява лек автомобил „Опел“ с концентрация на алкохол 1,25 промила. По случая е започнато бързо производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Продължават действията по гасене на пожара в местността „Сухи дял“ край град Котел.

Сигналът за горящи супи треви и папрат в местността над град Котел е получен в 12,39 часа вчера. Гасенето на пожар продължи цяла нощ. В момента на място се намират 9 екипа на регионалните служби „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Сливен и Котел, екипи на РСПБЗН в Омуртаг, Шумен, Горна Оряховица и Елена. Помощ при гасенето оказват два военни модула на военните формирования в Сливен и Ямбол, служители и техника на Държавно горско стопанство, доброволци, сили и средства, осигурени от ръководството на община Котел. Днес се очаква в гасенето да се включи хеликоптер от базата в Крумово, осигурен от МО. Към момента са засегнати около 3500 декара ливади, поляни,сухи треви, папрат и 100 декара горска площ.

Предприети са всички необходими действия по недопускане на разпространение на пожара и неговото овладяване. През вчерашния ден работата на екипи е била затруднена от силния вятър в района на пожара.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев