Сливен, кратки вечерни новини, 04.09.2019 г., сряда

Сливен
04.09.2019 / 15:49

Изцяло нова вътрешна улица беше изградена в кв. „Сини камъни“, която се намира на възлов участък в района на детска градина „Елица“, близо до училище „Елисавета Багряна“.

Двама общински съветници от Сливен се отказаха да влязат състава на следващия местен парламент – това са Димитър Батаков и Тодор Начев от ГЕРБ, като мотиви са посочили, че се чувстват изморени, дали са своя принос и отстъпват път на други.

По повод постъпил сигнал от ДАНС за застрашаване на екологичната сигурност на страната при изгаряне на отпадъци от топлофикационни дружества, главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на министъра на околната среда и водите извършване на незабавна проверка в Топлофикация Сливен, както и в други три ТЕЦ-а на територията на България.

Абонаментите за „синята зона“ в Сливен са се увеличили почти двойно за година и половина, сочи нова справка на ОП „Градска мобилност“.

От 6 до 8 септември в града под ,,Сините камъни“, ще се проведе дългоочакваното национално състезание по дебати.

БСП утвърди кандидатурите на Кольо Милев за кмет на Сливен и Катя Георгиева за кмет на Ямбол.

С концерт и фойерверки Сливен ще отбележи на 6 септември 134 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев