Сливен, кратки вечерни новини, 03.09.2019 г., вторник

Сливен
03.09.2019 / 15:55

Сливенските депутати да работят за отпадане на намаляването на наказателната отговорност при извършването на тежки умишлени престъпления против личността, призова днес кметът Стефан Радев.

По покана на Общината, в Сливен ще гостува автокино на 6 и 7 септември, на площад „Хаджи Димитър“.

Рано тази сутрин обвиненият за убийството на 7-годишната Кристин от село Сотиря Мартин Трифонов е преместен от сливенската болница в лечебното заведение на Софийския затвор.

Изплащането на обезщетенията от 300 лева заради африканската чума по свинете започна в Сливенска област.

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков днес е на посещение в Сливен – срещна се с кмета Стефан Радев, след това посети Центъра за социална рехабилитация и интеграция за незрящи, „Язаки“ и „Миролио“, а в следобедните часове ще проведе среща с областния управител Чавдар Божурски.

По европейски проект започна изграждане на стаи за почивка за шофьорите от градския транспорт на Сливен – те ще се намират на крайните спирки на маршрутите по градската мрежа.

Сливенският алпинист Атанас Скатов ще получи наградата „Сребърен сокол“ на Пресклуб „България“ за проявени характер и мъжество, каквито алпинистът-веган показа тази година при изкачването на трите осемхилядника Кангчендзьонга, Гашербрум 1 и Гашербрум 2.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев