Седмицата в ЕП: 2 – 8 септември 2019 г.

Европейският парламент
30.08.2019 / 12:46

Информация за медиите

 

Седмицата в ЕП: 2 – 8 септември 2019 г.

 

 

Срещи на комисии, Брюксел

 

Назначаване на председател на ЕЦБ. Членовете на Комисията по икономически и парични въпроси ще проведат публично изслушване на кандидата за председател на Европейската централна банка Кристин Лагард. В същия ден комисията ще гласува и позицията си относно назначаването. Председателят на ЕЦБ се назначава за 8 години (сряда).

Приоритети на ЕП / Финландско председателство. Председателският съвет на Парламента (включващ председателя на ЕП и лидерите на политическите групи) ще се срещне с финландското правителство в Хелзинки, включително с премиера Анти Рине, за да обсъди приоритетите на финландското председателство на Съвета на ЕС. Председателят на ЕП Давид Сасоли ще проведе и двустранна среща с премиера Рине, последвана от съвместна пресконференция около 11:45 ч., българско време (петък).

Комисии на ЕП / Приоритети на финландското председателство. Министрите ще продължат да очертават приоритетите на финландското председателство пред парламентарните комисии в поредица от заседания, а именно в комисиите по външни работи, вътрешен пазар и защита на потребителите, конституционни въпроси, правни въпроси, икономически и парични въпроси, граждански свободи, култура и образование, рибно стопанство, както и земеделие (от понеделник до сряда).

Помощ от Фонд "Солидарност" на ЕС за Австрия, Италия и Румъния. Комисията по бюджети ще гласува мобилизирането на 293,5 милиона евро помощ от Фонд "Солидарност" на Европейския съюз след екстремните метеорологични събития в Австрия, Италия и Румъния през 2018 г. (вторник).

Бюджет на ЕС за 2020 г. Комисиите на ЕП ще обсъждат и гласуват своя принос в позицията на Парламента относно бюджета на ЕС за 2020 г., която ще бъде одобрена в Страсбург по време на пленарната сесия на 21-24 октомври (понеделник до четвъртък).

Прес брифинг. В понеделник, 2 септември, от 12 ч. българско време пресслужбата на ЕП ще проведе брифинг за медиите по основните теми от работата на Парламента през седмицата 2 - 8 септември.

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2020 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев