Сливен, кратки вечерни новини, 15.08.2019 г., четвъртък

Сливен
15.08.2019 / 15:48

Кметът Стефан Радев поиска от управителя на ВиК-Сливен инж. Севдалин Рашев доклад за състоянието на водоснабдяването в населените места в Община Сливен във връзка със сухата и безводна година.

Кметът Стефан Радев поднася своите благодарност и извинение на всички за проявеното търпение във връзка с блокадата на пътя Сливен – Ямбол.

Участници в прекратения днес протест в Крушаре най-накрая ще отидат в областната управа – само че не да поставят своите искания или да разговарят с представителя на държавата – областният управител Чавдар Божурски, а да дадат пресконференция.

По предварителни данни на Националния статистически институт броят на въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради в област Сливен през второто тримесечие на 2019 г. е 21 и спрямо съответното тримесечие на 2018 се увеличава с 31.2%.

До момента в 46 от общо 74 населени места в област Сливен, които попадат в 20-километровите зони на промишлените свинеферми, са заклани доброволно всички 5 281 прасета.

Кметът на Сливен Стефан Радев поздрави жители и гости на Младово по случай Успение Богородично.

В Сливен още два блока ще бъдат напълно обновени по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Днес и утре ще бъде извършено пръскане срещу комари на територията на град Сливен, с цел унищожаването им.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев