Сливен, кратки вечерни новини, 12.08.2019 г., понеделник

Сливен
12.08.2019 / 15:59

Община Сливен осигурява безплатна минерална вода в горещите дни за граждани и гости на града в двата края на ларгото.

Протестиращи свиневъди вече 11 ден са затворили пътя Сливен-Ямбол с настояване да се спре принудителното унищожаване на прасетата в стопанствата "заден двор" и животните да бъдат регистрирани.

Протестиращите в село Крушаре излязоха с отворено писмо до премиера Бойко Борисов, министъра на земеделието Десислава Танева и други управници, в което изразяват мнението си, че на вратата чука четвърта екологична бомба, в резултат на свободно разхвърлени отпадъци от т.нар. „превантивно“ клане на прасета и казват, както и че блокадата им ще остане.

Община Сливен ще отбележи 151 години от гибелта на четници от четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа в село Божевци със Заупокойна молитва в памет на жертвите.

Младежки дом и Младежки общински съвет Сливен организираха на 12 август изложение-базар и празничен концерт по повод Международния ден на младежта.

Само след седмица Сливен може да има сериозни проблеми с водата, защото местното ВиК не си е платило тока.

Отборът на Черно море U17 завърши лагера в Сливен, който бе по Програмата за развитие на детско-юношеския футбол, реализирана съвместно от Българския футболен съюз и Министерството на младежта и спорта.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев