ОДМВР-Сливен: Над 800 нарушения на скоростта са засечени за една седмица в област Сливен

 Над 800 нарушения на скоростта са засечени за една седмица в област Сливен
06.08.2019 / 14:08

Санкционирани са 1104 нарушения на ЗДвП и Кодекса за застраховане

 

От 29 юли до 4 август на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции по контрол и пътна безопасност, разпоредени от директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков.

Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция, Териториална полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел, са проверили 2327 моторни превозни средства и 2416 лица. Констатирани са 1104 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане. Съставени са 975 фиша и 96 акта за административни нарушения.

За една седмица на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са констатирани 817 нарушения на скоростта. Издадени са 723 електронни фиша за скорост и 6 електронен фиш за автомобили без застраховка.

 

Най-честите нарушения на ограничението на скоростта са засечени при селата Злати войвода, Калояново и Трапоклово, на булевардите „Цар Симеон”, „Банско шосе”, и „Панайот Хитов” в град Сливен. По път ІІ-66 /Ст.Загора-Нова Загора/ и път ІІ-55/Нова Загора-Раднево/. Път ІІ-48 /к-ще „Петолъчка”- Котел/ в района на селата Мокрен и Градец. Път І-6 /София-Бургас/ в района на Шивачево.

 

В поделенията на Пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 137 фиша и са отнети 3 шофьорски книжки за неплатени глоби.

Установени са 5 неправоспособни водачи. Четирима водачи са хванати да управляват след употреба на алкохол, като всички са с алкохол над 1,2 промила, за което са образувани бързи производства.

Двама водачи са управлявали след употреба на наркотични вещества.

Общо отнетите свидетелства за управление на МПС са 8.

 

В Сливен, Котел и Нова Загора са съставени общо 105 фиша за неправилно паркиране.

 

Завишена остава патрулната дейност по отношение установяване на лица, които управляват под въздействие на наркотични вещества и алкохол.

 

Осъществява се контрол по национални кампании „Лято” и „Ваканция! Да пазим децата на пътя!”.

Тази седмица се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, употребата на алкохол, наркотици, засилено полицейско присъствие има на автомагистрала Тракия и главните пътища в областта, предвид засиления трафик в летните месеци.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев