Започва STREET FOOD & ART FESTIVAL в Бургас

ЗАПОЧВА STREET FOOD & ART FESTIVAL  В БУРГАС
06.08.2019 / 09:40

В рамките на фестивала ще се проведе националният финал за

European street food awards

6 август 2019

Бургас

 

От 7 до 11 август 2019 Бургас ще обогати културната си програма с нов градски фестивал - Street food & Art Festival „Кино и храна”, който ще се проведе в пешеходната зона на Пристанище Бургас.

В рамките на няколко дни, фестивалът ще обедини няколко вида изкуство – кулинария, лятно кино, музика, литература, театър - в напълно автентична градска среда.

Специално подбрани ресторанти и кухни на колела от цялата страна пристигат в Бургас, за да приготвят прясна и вкусна храна във всеки от фестивалните дни, а това изобщо не е за изпускане!

Кулинарни блогъри и професионални готвачи ще покажат умения на живо пред феновете си. Сред тях има популярни лица, участници и победител в MasteChef - като Станислав Райчев, Карина Попова, Махмуд Албрияни, Кристиана Лазарова. Блогърите Станка Стоянова и Десислава Кирова също ще споделят вкусен опит с публиката.

Кулинарни демонстрации ще ни разкрият тайните на азиатската, ориенталската, испанската и мексиканската кухня.

Всяка фестивална вечер ще завършва с лятно кино и DJ партита. Музекалната акустична програма е поверена на Митко Таралежков, Tapi Band (Индия), Филип Аврамов, Le Push, Del Padre, Baila Conmigo (Венецуела).

А в последния фестивален ден, за първи път в България ще се проведат и първите European Street Food Awards /Европейски стрийт фууд награди/ за България. Състезание, чийто победител ще представи страната ни на Големия финал на международните награди в Малмьо (Швеция) в края на септември.

Журито, на което се пада честта да избере българския шампион, е в състав шеф Андре Токев, Васил Якимов, най-добър млад готвач на България за 2018 г и Луис Монтеро, кулинарен специалист и консултант.

Фестивалът е с вход свободен, а на 9 и 10 август 2019 достъпът ще е безплатен само за притежатели на билети за SPICE Music Festival.

Повече информация и програма на фестивала може да откриете тук - https://burgas.streetfoodfest.bg/

 

https://www.facebook.com/StreetFoodAndArtFestival/

Street Food & Art Festival - Бургас: https://www.facebook.com/events/329523011086046/

European Street Food Awards /Европейски стрийт фууд награди/ за България - https://www.facebook.com/events/2119500164794080/

 

Още снимки от новината

ЗАПОЧВА STREET FOOD & ART FESTIVAL  В БУРГАС
ЗАПОЧВА STREET FOOD & ART FESTIVAL  В БУРГАС
ЗАПОЧВА STREET FOOD & ART FESTIVAL  В БУРГАС

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев