Сливен, кратки вечерни новини, 01.08.2019 г., четвъртък

Сливен
01.08.2019 / 15:48

Заради авария част от Сливен остава без топла вода до утре вечерта.

Двадесето юбилейно издание на Националния фолклорен събор-надпяване „Карандила пее“ ще се състои тази събота.

Областният управител Чавдар Божурски проведе среща с кметовете на общини и на малки населени места в област Сливен във връзка със спешните мерки, които трябва да се предприемат в населените места от 20-километровите зони около промишлените свинеферми, за да не се допусне разпространението на африканска чума по свинете.

РБ „Сава Доброплодни” Сливен затваря за читатели от 5 до 11 август 2019 г. заради извършване на планов ремонт, профилактика и дератизация на фондовете.

Министерство на здравеопазването ще направи анализ за размера на средствата, които са необходими, за да бъдат изпълнени предписанията за консервиране на основната сграда на бившата Белодробна болница в Сливен.

Протест срещу масовото унищожаване на домашни прасета под надслов „Курбан по време на чума“ ще се състои днес в Сливен – протестът ще започне от 17:30 часа на паркинга на село Крушаре.

От днес хората с увреждания в община Сливен могат да се възползват от Механизма за личната помощ – кандидатите трябва да подадат заявление в Дирекция социално подпомагане за изготвяне на оценка, в която се определя за колко часа дневно могат да ползват помощта.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев