Сливен, кратки вечерни новини, 27.07.2019 г., събота

Сливен
27.07.2019 / 15:57

В община Сливен са предприети всички необходими мерки по осигуряване превенцията за недопускане на заболяването Африканска чума.

Призив към стопаните да колят домашните прасета, които се отглеждат при т.нар. тип „заден двор“, отправи в петък сливенският кмет Стефан Радев.

Община Сливен напомня на хората с увреждания, че могат да се възползват от Механизма за личната помощ, като кандидатите трябва да подадат заявление в Дирекция социално подпомагане за изготвяне на оценка, в която се определя за колко часа дневно могат да ползват помощта.

От следващата седмица започва ремонт на тротоарите в Сливен, предстои и поставяне на навеси на автобусните спирки.

Зърнената реколта тази година е с много добро качество, добивите в Сливенска област също са добри и възлизат на 490 кг. среден добив на жито от декар.

Над 5 000 000 лв. влага Община Сливен в цялостна реконструкция и ремонт на четири детски градини в града под Сините камъни.

Посетителите на хълма Хамам баир край Сливен от няколко дни се радват на нова придобивка – кътът за отдих обособи сдружението „Активен гражданин“ край чешмата на ВиК – Сливен, на 600 метра от бул. „Банско шосе“ и се казва „Сладка почивка“.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев