Супермаркети в Азия вече използват бананови листа вместо пластмасови опаковки

Бананови листа вместо пластмасови опаковки
26.07.2019 / 11:05

Супермаркетите във Виетнам са приели инициатива от Тайланд, която използва бананови листа вместо пластмаса като алтернатива на опаковката.

Супермаркет в Чиангмай, Тайланд, спечели похвала във Facebook за появата на екологично чиста опаковка, след като миналата седмица местната фирма го представи на своята страница:

https://www.facebook.com/perfecthomes/photos/a.1810414189203668/2334207493490999/?type=3&theater

Новата идея скоро привлече вниманието на виетнамските супермаркети.

Големите вериги супермаркети във Виетнам, като Lotte Mart, Saigon Co.op и Big C, започнаха да следват стъпките на тайландския магазин, експериментирайки с бананови листа като алтернативна опаковка в магазините си.

В интервю за VnExpress , представител на веригата Lotte Mart сподели, че те все още са в тестова фаза, но планират да заменят пластмасата с листа в цялата страна много скоро.

Освен опаковането на зеленчуци и плодове, веригата за хранителни стоки възнамерява да използва и листата за пресни месни продукти.

Оттогава клиентите аплодират новата инициатива.

 

"Когато виждам зеленчуци, увити в тези красиви бананови листа, аз съм склонен да купувам в по-големи количества", казва местният клиент на име Хоа. "Мисля, че тази инициатива ще помогне на местните жители да бъдат по-добре запознати с опазването на околната среда."

 

Според VN Express използването на листата като опаковка е добре дошло допълнение към многобройните други дейности във Виетнам, които експериментират за намаляване на пластмасовите отпадъци.

 

Big C, например, вече предлага биоразградими торбички, приготвени с царевичен прах в магазините си.

 

Виетнам е на четвърто място в света за най-голямо количество пластмасови отпадъци, изхвърлени в океана, тези усилия са от изключителна важност.

Още снимки от новината

Бананови листа вместо пластмасови опаковки
Бананови листа вместо пластмасови опаковки
Бананови листа вместо пластмасови опаковки
Бананови листа вместо пластмасови опаковки
Бананови листа вместо пластмасови опаковки

 

Източник: https://nextshark.com/banana-leaves-asia-plastic-packaging/?fbclid=IwAR0d2EQye0IFctbZsJlKOUlk3V9jL9Lc4SlrcSzbDFWppgOrgkDc8gHhKoo
Снимки:
https://www.facebook.com/perfecthomes/photos/a.1810414189203668/2334207493490999/?type=3&th
 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев