Сливен, кратки вечерни новини, 25.07.2019 г., четвъртък

Сливен
25.07.2019 / 15:50

На официална церемония днес бе дадено началото на празника „Златна праскова“ в сливенското село Гавраилово.

560 кг. праскови от декар прибират в момента производителите в Сливенско, все още обаче това е началото на кампанията по прибиране на реколтата, пиковият момент не е настъпил.

За поредна година в Сливен ще се проведе национална изложба за изобразително изкуство, която ще бъде посветена на празника на град Сливен – Димитровден и ще представи съвременна живопис, графика, скулптура и неконвенционални форми.

Ръководният екип на националната организация „Малките български хора“ гостува в Сливен и проведе работна среща в областната администрация.

Днес, 25 юли 2019 г., специален гост на децата участници в творческата работилница „Лято в библиотеката - 2019” в Регионална библиотека „Сава Доброплодни” бе сливенската писателка Валерия Андреева.

По информация на Военно формирование 22 220, във връзка с разпределението и реда за използване на учебните полигони и стрелбищата за подготовка на военните формирования и организациите извън въоръжените сили, планирани стрелби на Огневи комплекс „Батмиш“ край Сливен ще се провеждат и през август.

Сливенският общински съветник Красимир Кръстев приема поздравления за своя рожден ден на днешния 25 юли.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев