ОДМВР-Сливен: Над 1000 нарушения на Закона за движение по пътищата за една седмица в област Сливен

ОДМВР-Сливен: Над 1000 нарушения на Закона за движение по пътищата за една седмица в област Сливен
23.07.2019 / 14:50

Засечени са 685 нарушения на скоростта

 

От 15 до 21 юли на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции по контрол и пътна безопасност, разпоредени от Главна дирекция „Национална полиция” и директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков. Осъществява се контрол по национални кампании „Лято” и „Ваканция! Да пазим децата на пътя!”

Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция, Териториална полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел са проверили 2076 моторни превозни средства, и 2113 лица. Констатирани са 1055 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане.

За една седмица на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са констатирани 685 нарушения на скоростта. Издадени са 506 електронни фиша за скорост и 1 електронен фиш за автомобил без застраховка.

 

Най-честите нарушения на ограничението на скоростта са засечени при селата Злати войвода и Трапоклово и Крушаре, на разклона за село Камен по път II-53, на булевардите „Цар Симеон”, „Банско шосе”, и „Панайот Хитов”.

 

В поделенията на Пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 139 фиша и са отнети 4 шофьорски книжки за неплатени глоби.

За други нарушения са съставени 914 фиша, актове са 94.

Установени са 6 неправоспособни водачи. Четирима водачи са хванати да управляват след употреба на алкохол, един е с алкохол над 1,2 промила. Двама водачи са употребили наркотици.

Общо отнетите свидетелства за управление на МПС са 9.

 

В Сливен, Котел и Нова Загора са съставени общо 89 фиша за неправилно паркиране.

 

Завишена остава патрулната дейност по отношение установяване на лица, които управляват под въздействието на наркотични вещества и алкохол.

 

Тази седмица се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, употребата на алкохол, наркотици, засилено полицейско присъствие има на автомагистрала Тракия и главните пътища в областта, предвид засиления трафик в летните месеци.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев