AMD потвърждава своята корпоративна отговорност със своя 24-ти годишен отчет за корпоративна гражданска ангажираност

AMD-logo
23.07.2019 / 09:24

Санта Клара, Калифорния, САЩ — 22 юли 2019 г. — AMD (NASDAQ: AMD) днес обяви своя годишен отчет за корпоративна гражданска ангажираност, подчертавайки напредъка по пътя към екологичните цели и инициативите за обществеността. Докладът информира за разширените програми за веригата за доставки, целите на устойчиво развитие, доброволните дейности и истории показващи как технологията на AMD помага на учените, студентите, потребителите и бизнеса да подобрят живота на хората.

“С отбелязването на 50-тия юбилей на AMD тази година ние обръщаме поглед към нашето наследство в разработването на технологии, които преобразуват света, като същевременно минимизираме въздействието върху околната среда и подкрепяме обществеността в местата, където живеем и работим,” каза Сюзън Мур, корпоративен вицепрезидент по работата с държавните органи и корпоративната отговорност на AMD. “Ние ще продължим да доставяме високопроизводителни технологии, които подобряват живота, и ще го правим по начин, който е от полза за обществото и нашата планета за следващите 50 години и след това.”

Основните моменти на доклада подчертават как:

• Технологията на AMD помага на учени и иноватори да решават някои от най-сериозните предизвикателства в света – от изследвания на генома до екологичните промени. Технологии на AMD също така ще влязат в очаквания най-бърз суперкомпютър в света, Frontier, който ще бъде доставен през 2021 г. в Националната лаборатория Оук Ридж.

• AMD продължава да инвестира в среда, към която всички служители развиват чувството на принадлежност. В резултат на това, AMD бе включена в 2Индекса за равенство на половете на Блумберг за 2019 г. и отново получи 100% резултат в Индекса за корпоративно равенство на Кампанията за човешки права за 2019 г.

• Служители на AMD от цял свят положиха доброволен труд общо 15 324 часа в отговор на нуждите на образованието по основни науки, инженерство и математика, както и на обществеността пред предходната година.

• AMD продължи своя напредък към своите 2020 климатични цели през 2018 г., като пусна своя най-бърз, най-енергоефективен мобилен процесор

• AMD разшири своите усилия за оценка на риска за веригата на доставки, с фокус върху по-добрите гаранции че всички работници се третират с уважение и че техните работни условия са безопасни.

• За AMD е чест да бъде за втора поредна година сред Най-справедливите компании на Америка на JUST Capital, както и в Топ-100 компаниите на САЩ поддържащи здравословни общности и семейства през 2019 г.

 

Поддържащи източници

• Научете още за Корпоративната отговорност в AMD https://www.amd.com/en/corporate-responsibility

• Прочетете резюме на доклада https://www.amd.com/system/files/documents/amd-cr2019-global.pdf

• Следвайте новини по темата в Twitter @AMDInitiatives https://twitter.com/AMDInitiatives

 

За AMD

В продължение на 50 години AMD тласка напред иновациите във високопроизводителните изчислителни среди, в графиката и визуализационните технологии – градивните блокове за потопяващи игрови и визуализационни платформи и информационни центрове. Стотици милиони потребители, водещи бизнеси от Fortune 500 класацията и научни институции в света разчитат на технологиите на AMD за ежедневно подобряване на начина, по който живеят, работят и играят. Служителите на AMD в цял свят са фокусирани върху изграждането на отлични продукти, които преместват напред границите на нашите възможности. Допълнителна информация какви възможности дава AMD днес и как вдъхновява бъдещето ще намерите на уебсайта, в блога, Facebook и Twitter страниците на компанията.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев