Сливен, кратки вечерни новини, 17.07.2019 г., сряда

Сливен
17.07.2019 / 15:51

Паметна плоча на д-р Начо Планински беше открита днес на входа на административния блок на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен като част от проявите по повод 140 години от създаването на болницата, които се отбелязват тази година.

Да бъде удостоен със званието почетен гражданин на Сливен бившия председател на Окръжния съд Къню Жеков, ще решава Общинският съвет на утрешната си редовна сесия.

100 000 лв. ще бъдат отпуснати допълнително за ремонт на детските площадки във всички сливенски ясли.

Със заповед на областния управител Чавдар Божурски бе свикано заседание на Областната епизоотична комисия, като целта бе да се обобщи дейността на институциите срещу разпространението на африканска чума по свинете и да се определят мерки за недопускане на острата зараза на територията на област Сливен.

От 8 до 14 юли на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции по контрол и пътна безопасност, разпоредени от Главна дирекция „Национална полиция” и директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков.

Известен специалист по пластична хирургия идва в Сливен, за да дава консултации – от 12 август д-р Шарков ще извършва консултации в МЦ „Бюте“.

На 18 юли, четвъртък, в Сливен ще бъдат отбелязани 182 години от рождението на Васил Левски и 151 години от гибелта на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев