Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 17.07.2019 г.

ОД на МВР Сливен
17.07.2019 / 10:37

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 16.07.2019 г. до 08,00 часа на 17.07.2019 г.

 

Сливен: Продължава засилената патрулна дейност по установяване на разпространение и употреба на наркотични вещества. При проверки, осъществени от екипи на група „Охрана на обществения ред“ при РУ-Сливен са установили случаи на притежание на наркотици и управление на МПС, след употреба на забранени вещества.

На 16 юли, около 22,20 часа, на улица „Хан Аспарух“ е извършена проверка на 19-годишния А.Г. от град Сливен. В него е намерено и иззето топче от станиол, съдържащо суха листна маса, която при полевия тест е реагирала на марихуана.

30-годишният А.А. от село Самуилово, водач на лек автомобил „Ауди 80“, е спрян за проверка тази сутрин в 02,30 часа на бул.“П.Хитов“. След проверка за употреба на наркотици той е показал положителна проба за метамфетамин.

Двамата са задържани в РУ-Сливен. По случаите са образувани досъдебно и бързо производство.

 

Пет сигнала за междусъседски и битови скандали са посетени от служители на участъци „Запад“ и „Петолъчка“ при специализирана операция в дните 12-14 юли. Операциите се провеждат ежеседмично с цел противодействие на конвенционалната престъпност в малките населени маста, обслужвани от РУ-Сливен.

В хода на операцията са извършени проверки на 93 лица и 91 автомобила и превозни средства с животинска тяга. Установени са 25 нарушения на ЗДвП,ЗБЛД и Наредбата за обществения ред на територията на община Сливен. Посетени са 5 сигнала за възникнали междусъседски конфликти и битови скандали в селата Бяла, Сотиря, Тополчане и Стара река. Съставени са 8 протоколи за предупреждение и 2 разпореждания по ЗМВР. Не са установени случаи на нарушаване на обществения ред и нощната тишина.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев