Сливен, кратки вечерни новини, 16.07.2019 г., вторник

Сливен
16.07.2019 / 15:50

По данни на Националния статистически институт през май 2019 г. на територията на област Сливен са функционирали 52 места за настаняване с над 10 легла – хотели, мотели, къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване.

На 18 юли, четвъртък, в Сливен ще бъдат отбелязани с редица мероприятия 182 години от рождението на Васил Левски и 151 години от гибелта на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа.

Паметна плоча на д-р Начо Планински ще бъде открита в Сливен на 17 юли от 11:00 часа пред административно-стопанския блок на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“.

Топлофикация Сливен отчита ръст на абонатите, употребяващи парно и топла вода през отоплителния сезон.

Предложение за изграждане на Велопарк от типа „пъмп трак” в южната част на парк „Юнак“ ще бъде разгледано на предстоящата сесия на Общински съвет Сливен.

Вечните хитове на група „QUEEN” ще звучат тази вечер на крепостта „Туида“, те ще бъдат изпълнени от Оркестъра на Старозагорската опера и рок група със солист Теодор Койчинов.

Военно окръжие – Сливен информира, че със заповед на министъра на отбраната на Република България са обявени 77 вакантни длъжности за войници във военни формирования от състава на Военновъздушните сили.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев