Сливен, кратки вечерни новини, 12.07.2019 г., петък

Сливен
12.07.2019 / 15:58

Община Сливен стартира изпълнението на проект за патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания.

Общински съвет – Сливен удължава срока за набиране на съдебни заседатели в Сливен – до 2 август 2019 година кандидатите могат да подават необходимите документи в деловодството на Общински съвет Сливен, стая 104, I етаж, в сградата на Община Сливен, бул. „Цар Освободител” No 1.

По инициатива на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Сливен и в рамките на провеждащата се активна информационно-разяснителна кампания за пожароопасния летен сезон през 2019 година, през месец юни се проведе обучение на групи деца, посещаващи лятна занималня към ОНЧ „Зора 1860“ – Сливен и музейно-образователна програма „Ваканция в музея“ към в РИМ „Д-р Симеон Табаков”-Сливен.

Сливенският алпинист Атанас Скатов изкачи рано тази сутрин връх Гашербрум 1 (8080 м) в Пакистан.

Вече могат да се правят номинации за наградите „Добри Чинтулов” и „Д-р Иван Селимински” за 2019 г.

Излязоха от печат втори и трети том от книжната поредица „Сливенци. Старите родове“ на сдружение „Мати Болгария“ – Сливен.

Възможностите за изграждане на стена за боулдър катерене в многофункционална зала „Асеновец“ бяха обсъдени вчера на среща между зам.кмета на Община Сливен Пепа Чиликова, експертът по спортни дейности на Общината Силвия Никова и ръководствата на туристическо дружество и алпийски клуб „Сини Камъни“.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев