Дискусия с български евродепутати

Европейският парламент
10.07.2019 / 13:35

Бюрото на Европейския парламент в България организира публична дискусия, посветена на приоритетите за новия мандат на българските евродепутати. Дискусията ще се проведе на 12 юли 2019 г., петък, от 10.00 ч., в зала 6 на Националния дворец на културата в София (вход А6).

 

По време на събитието ще бъдат представени членовете на Европейския парламент, избрани от България. В дискусия с гостите новоизбраните евродепутати ще посочат основните теми, по които ще работят през новия, 9-ти мандат на Европейския парламент.

Събитието ще бъде открито от Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България. До момента участие в срещата са потвърдили Асим Адемов (ЕНП), Александър Йорданов (ЕНП), Петър Витанов (С&Д), Атидже Алиева–Вели (Обнови Европа) и Илхан Кючюк (Обнови Европа).

Присъстващите евродепутати ще изложат приоритетите на своята политическа група през новия мандат на Европейския парламент и ще представят очакванията си за новия политически сезон, като посочат областите, в които планират да бъдат активни и парламентарните комисии, в които ще работят. Публиката в залата и онлайн ще има възможност да задава въпроси към участниците в срещата.

Модератор на събитието ще бъде журналистката Добрина Чешмеджиева.

Дискусията ще се състои на 12 юли 2019 г., петък, от 10.00 ч. до 12.30 ч. в зала 6 на Националния дворец на културата в София, вход А6. Тя ще бъде предавана на живо на сайта и Фейсбук страницата на Бюрото на Европейския парламент.

По време на събитието ще бъде осигурен превод на жестомимичен език.

Регистрацията за участие в събитието е отворена до 11 юли 2019 г. на следния интернет адрес: http://epfacebook.eu/qjdP .

За медиите

Преди дискусията, от 9.30 до 10.00 ч., на медиите ще бъде предоставена възможност за индивидуални интервюта с присъстващите евродепутати.

Медиите, които желаят да се възползват от тази възможност, е необходимо да заявят това до 13 ч. на 11 юли на следния имейл адрес: kalina.varbanova@europarl.europa.eu или по телефона: 0878 407 107.

Полезна информация:

Какво: Публична дискусия „Приоритетите за новия мандат на българските евродепутати“

Кога: 12 юли 2019 г., петък, от 10.00 до 12.30 ч.

Къде: зала 6, НДК, София (вход А6)

Регистрация за участие: http://epfacebook.eu/qjdP

 

 

Прикачени файлове към новината

 
 

Copyright © 2008-2020 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев