Сливен, кратки вечерни новини, 08.07.2019 г., понеделник

Сливен
08.07.2019 / 15:50

В Сливен има регистриран случай на лаймска борелиоза, която се предава от кърлежи.

Център за кариерно ориентиране-Сливен към Община Сливен организира безплатни занимания за ученици от града под Сините камъни.

Сливенска фармацевтка създава уникални бижута от цветя и пеперуди и ги продава в цял свят – изисканата дама се казва Даниела Костова, а нейните бижута вече 20 години радват клиенти в Европа и Северна Америка.

Кварталите „Дружба“, „Българка“ и „Сини камъни“ да имат нови зони за отдих и почивка – такива са намеренията на община Сливен, която в началото на месеца е подала за одобрение проект, според който в трите квартала ще бъде цялостно обновена по една зона, едно каре между няколко блока.

15 сигнала за висока музика са посетени на 5 и 6 юли от полицаи при операция по опазване на нощната тишина в Сливен.

Общините Сливен и Ямбол подготвят бизнес-каталог "Инвестиционна дестинация Сливен и Ямбол 2019", като целта на общия проект е да бъдат привлечени повече инвеститори.

Жители на Сливен изпратиха сигнал до платформата Helpbook.info с молба пред блока им най-накрая да бъде положен асфалт – на 750 метра от сградата на Общината междублоковото пространство около жилищен блок ”Роза” на ул. "Аспарух" №1Д и блокове №14 и 18 на ул. "Сан Стефано" прилича на лунен пейзаж.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев