Областната дирекция на МВР в град Сливен отбеляза 140 години от създаването на Министерство на вътрешните работи

Областната дирекция на МВР в град Сливен отбеляза 140 години от създаването на Министерство на вътрешните работи
04.07.2019 / 14:49

Днес директорът на Областната дирекция на МВР в Сливен старши комисар Димитър Величков тържествено отбеляза 140 години от създаването на Министерството на вътрешните работи. Церемонията се състоя на площад „Хаджи Димитър” в град Сливен в присъствието на Негова Високопреосвещенство Сливенски митрополит Иоаникий, областния управител Чавдар Божурси, кметът Стефан Радев, представители на съдебната власт, държавни институции, общински съветници и медии.

На 5 юли Министерството отбелязва своя професионален празник. На тази дата през 1879 г. Княз Александър Батенберг подписва Указ №1 за създаване на Министерство на вътрешните дела и назначава Тодор Бурмов за министър. От 1992 г. 05 юли - датата на създаването на Министерството на вътрешните работи е официален празник на служителите от вътрешното ведомство.

Днес тържествено беше приет строя от директора на ОДМВР-Сливен. Програмата продължи с приветствие към служителите на МВР, гостите и гражданите. Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Иоаникий се обърна с думи на признателност към хората, избрали да служат на закона, да пазят държавността и да помагат на хората, като им пожела здраве, сили и вяра. Тържествената част завърши с поднасяне на венци и цветя на признателност, пред паметника на Хаджи Димитър, към подвига на героите за освобождението на България и загиналите служители на МВР, отдали живота си в служба на закона.

„Съвременното общество, на което служим, разчита на нашия професионализъм, отговорност и адекватни действия. 140 години не са много, за да променят очакванията на хората. Трябва да се стремим да отговорим на тези очакванията, както са го правили полицаите през годините, за да дадем повод за гордост на тези, които идват след нас. Полицейската работа е за тези, които имат сърце за нея, които горят с нея, които са мечтали да служат на закона и тази мечта определя живота им ”. С тези думи директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Величков се обърна към служители и гости по време на тържественото събрание, състояло се в зала Сливен. За поредна година с любезното съдействие на кмета на града Стефан Радев обновената зала става домакин на тържественото отбелязване на професионалния празник на МВР.

По време на събранието 206 служители на ОДМВР-Сливен получиха награди от министъра на вътрешните работи Младен Маринов, административния секретар Бойко Славчев, директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков, заместник директора комисар Иван Русев, началниците на районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица и началници на отдели в ОДМВР-Сливен.

Старши комисар Димитър Величков беше удостоен с „Почетен знак III-та степен” от министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Същото отличие получава и гл.инспектор Марио Климентов, началник на сектор „Криминална полиция” към РУ-Сливен.

Със заповед на директора на ОДМВР-Сливен „Колективни парични награди” получават 19 служители от Охранителна полиция към РУ-Сливен и служители на Научно-техническата лаборатория при ОДМВР. С „Обявяване на благодарност” и парична награда старши комисар Димитър Величков награждава трима служители на Криминална полиция в Сливен и Котел. Министър Маринов награждава с Грамота началника на сектор „Български документи за самоличност” Красимира Кънева.

169 служители от ОДМВР-Сливен са наградени с „Писмена похвала” за проявен висок професионализъм, инициативност и съществен принос при изпълнение на служебната дейност от директор, заместник -директор, началници на районни управление, началници на структурни звена и отдели.

В емоционално обръщение областният управител Чавдар Божурски поздрави полицейските служители с техния празник: „За мен, колеги, е чест да съм с Вас на този ден и да Ви поздравя с празника! Бъдете здрави и успешни, бъдете горди с професията си, бъдете екип, подкрепяйте се и запазете вярата си”. „От Вас зависи какъв ще е образът в огледалото. Не твърдя, че това е лесно. Особено днес, във времето на технологиите. Интернет-мрежите понякога изобилстват от омразата. Срещу злонамерените внушения все пак има ефикасен антидот - Вашият професионализъм и изпълненият дълг, в които аз силно вярвам!”, каза още в обръщението си Чавдар Божурски.

Кметът Стефан Радев изрази благодарност към работата и професионализма на служителите на МВР, като им пожела да изпитват удовлетвореност от това, което постигат. „Трябва по-често като общество да изразяване уважение и респект към Вашия труд”, каза още Стефан Радев и поздрави настоящите и бивши служители на министерството.

„Поклон пред ежедневния Ви труд и това, което правите в дълг към обществото! Бъдете здрави и успешни!”, поздрави служителите на МВР директорът на Териториална дирекция ДАНС Николай Чиликов.

По време на тържественото събрание старши комисар Димитър Величков връчи наградите „Полицай на месеца” и купите и медалите на победителите от спортния турнир по случай 140 години от създаването на МВР. Кметът Стефан Радев връчи наградата „Полицай на 2018 година”.

 

 

Още снимки от новината

Областната дирекция на МВР в град Сливен отбеляза 140 години от създаването на Министерство на вътрешните работи
Областната дирекция на МВР в град Сливен отбеляза 140 години от създаването на Министерство на вътрешните работи
Областната дирекция на МВР в град Сливен отбеляза 140 години от създаването на Министерство на вътрешните работи

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев