Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 25.06.2019 г.

ОД на МВР Сливен
25.06.2019 / 10:05

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 24.06.2019 г. до 08,00 часа на 25.06.2019 г.

 

Сливен: Установени са нарушения по линия „Изкупуване и третиране на отпадъци от черни и цветни метали“ при специализирана операция на полицията в Сливен.

На 24 юни в хода на операция за установяване на нарушения при изкупуване на черни и цветни метали служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ към ОДМВР-Сливен са извършили проверки на пунктове за вторични суровини и части домове на територията на община Сливен. В частен имот в село Чинтулово полицейските служители са установени на съхранение различни части от моторни двигатели, включително автомобилни радиатори, динама, стартери и акумулатори в нарушение на изискванията от закона за управление на отпадъците, както и наредбата за търговска дейност със същите. По случая е взето отношение от служители на РИОСВ- Стара Загора, като на място е съставен констативен протокол.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на Регионална дирекция ПБЗН-Сливен са оказали съдействие при овладяване на пожара в ТЕЦ-2 в село Ковачево, обл.Ст. Загора. На място са изпратени два екипа и 6 служители на РСПБЗН-Сливен и Нова Загора.

 

Екип на РСПБЗН-Сливен е оказал техническа помощ след получен сигнал за наводняване на пътя между село Николаево – гр. Кермен и гр.Кермен село Скобелево. Произшествието е възникнало вследствие на преливане на микроязовир в село Николаево. Не е имало пряка опасност за населението и посевите.

Извършени са дейности по отпушване на затлачени от клони места по напоителния канал. В операцията са участвали два екипа на РУ-Сливен и техника /3 багера/ осигурени от Напоителни системи.

Сигналът е получен в 18,15 часа, операцията е приключила в 22,00 часа.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев