Културен център в Нова Загора към Фондация Миню Балкански предлага интересни събития за жителите и гостите на града

Концерт на оркестърът на Националното Училище за Музикални и Сценични Изкуства „Проф. П. Владигеров“ – гр. Бургас
12.06.2019 / 12:39

На 15-ти и 16-ти юни тази година Културен център в Нова Загора към Фондация Миню Балкански предлага на вниманието на жителите и гостите на гр. Нова Загора поредица от много интересни събития, безплатни за посетителите.

Акцент в програмата е прожекцията на филма „Да надскочиш съдбата“. Филмът е разказ за живота Проф. Минко Балкански, забележителния и не лек път, по който е извоювал своите победи и успехи. Прожекцията ще се състои на 15-ти юни, събота, в Театър „М. Балкански“ (в сградата на Гимназия „Христо Ботев“) от 20:00 ч.

Един час преди това, на 15-ти юни от 19:00 ч., в Къща „М. Балкански“ ще започне клавирен концерт на възпитаниците на Елена Юлиянова от Школа по изкуствата „Емануил Манолов“ към НЧ „Искра“ и СУ „Екзарх Антим I“ от град Казанлък. Учениците на Елена Юлиянова са известни с наградите си, получени от конкурси в цялата страна и чужбина. Мнозина от тях са намерили успешна реализация като музиканти. В програмата ще можем да чуем произведения на български, руски, и западноевропейски автори от класиката. Продължителността на концерта е съобразена с възможността посетителите да заемат местата си за прожекцията на филма „Да надскочиш съдбата“ от 20:00 ч. в Театър „М. Балкански“.

На следващия ден – неделя, 16-ти юни, от 18:00 в Театър „М. Балкански“ концерт ще представи оркестърът на Националното Училище за Музикални и Сценични Изкуства „Проф. П. Владигеров“ – гр. Бургас, с диригент Петя Тончева. Талантливите ученици ще изпълнят разнообразна симфонична и камерна програма.

Входът за всички събития е безплатен за посетителите.

Още снимки от новината

„Да надскочиш съдбата“
Концерт "Шедьоври от световната и българска класика"

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев