Сливен, кратки вечерни новини, 10.06.2019 г., понеделник

Сливен
10.06.2019 / 15:57

Работници довършваха днес по обед оградата в източния край на парк „Асеновец“, а до нейното поставяне се стигна след серия от вандалски посегателства срещу съоръженията и кражби на лампи и други елементи от оборудването.

На 12 юни 2019 г. (сряда) заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов ще се срещне с младите хора в Сливен, за да обсъди с тях реализираните дейности на Министерството по отношение на младежта до момента.

В залата на Областния информационен център Сливен днес бяха наградени победителите и участници в онлайн конкурса за млади предприемачи на тема „Имам бизнес идея!“.

За пета поредна година, по инициатива на Регионален исторически музей-Сливен, край Кремиковския манастир „Св. Георги“ се състоя поклонение пред гроба на втория знаменосец на Ботевата чета от 1876 г. – Димитър Казака от Сливен.

Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ – Сливен спечели проект „Музеят – място за учудване, въображение и любопитство (изработване помагала за детска публика)”.

Отиде си доц. Маргарит Ганев – докторът по международно право и възпитаник на езикова гимназия „Захарий Стоянов“ Сливен е издъхнал внезапно на 10 юни сутринта.

Изложба от рисунки на ученици от българските неделни училища в чужбина – „Обич за България“ ще бъде открита днес в ОУ „Димитър Петров“ – Сливен, тя е инициирана от Министерството на образованието и науката и Асоциацията на българските училища в чужбина.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев