Сливен, кратки вечерни новини, 06.06.2019 г., четвъртък

Сливен
06.06.2019 / 15:51

Намаляват посещенията на кино и театър в Сливен, става ясно от статистическо изследване на НСИ.

Тактическото учение с бойни стрелби „Strike Back 2019“ ще бъде открито с официална церемония на 7 юни 2019 г., петък, от 11:00 ч. на Учебен полигон „Ново село“, в него ще вземат участие военнослужещи от България, САЩ, Албания, Република Северна Македония и Гърция.

Община Сливен отказва да плати на училищния персонал за положения извънреден труд по време на евроизборите на 26 май, става ясно от писмо на кмета Стефан Радев от 3 юни до директорите на учебни заведения.

И през юни продължават инициативите „Детска градина за родители“, организирани от Общностен център-Сливен.

Младежки дом-Сливен организира среща-дискусия със зам.-министъра на младежта и спорта Николай Павлов, която ще се състои на 12 юни в зала „Май“ от 11:00 часа.

Районен съд – Сливен призна на първа инстанция Атанас Скатов за невиновен по делото за клевета срещу алпиниста, образувано след частна тъжба на полицейски инспектор от РУ-Сливен.

На 10 юни 2019 година, от 17:30 часа в Библиотека „Зора” ще се състои публична лекция на доц. Красимир Добрев на тема: „Началото на художествения живот в Сливен от края на ХIХ до средата на ХХ век, свързано със Сливенска държавна мъжка гимназия „Добри Чинтулов”, Сливенска девическа гимназия „Царица Елеонара” и Народно читалище „Зора”.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев