Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 31.05.2019 г.

ОД на МВР Сливен
31.05.2019 / 11:11

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 30.05.2019 г. до 08,00 часа на 31.05.2019 г.

 

Твърдица: Специализирана операция на полицията в Твърдица по противодействие на конвенционалната престъпност и опазване на селскостопанската продукция. Акцията е проведена за времето от 28 до 30 май в населените места, в които няма постоянно полицейско присъствие, на територията на РУ-Твърдица. Проверени са 46 лица, 23 превозни средства. Извършен е контрол по движението и състоянието на превозните средства с животинска тяга. Установени са впрегатни животни оставени на паша в житни насаждения и в овощни градини, които унищожават селскостопанската продукция. Нарушителите са изведени от частните имоти, съставени са актове по ЗОССИ. Съставени са 4 акта по Наредбата на общината на собственици на превозни средства с животинска тяга, които не са регистрирани, нямат съответните отличителни знаци и не спазват часовете на движение. Констатирани са общо 23 нарушения, от които 6 по Закона за движение по пътищата. В хода на операцията не са регистрирани престъпления и нарушения на обществения ред.

РУ-Твърдица планира специализирани операции по опазване на реколтата от череши в региона. Планирани са обходи в районите с трайни насаждения в град Шивачево и село Сборище, проверки на пунктовете за изкупуване на продукцията, както и пряко взаимодействие с кметовете по места за недопускане на престъпни посегателства.

 

Сливен: Притежание на наркотици е установил полицейски екип на група „Охрана на обществения ред“ в град Сливен. На 30 май, при патрулна дейност, в 23,30 часа на бул. „Бр.Миладинови“ , е извършена проверка на 20-годишния А.С. и 19-годишния Р.К от град Сливен. В двамата е намерена и иззета листна маса, която при полевия тест е реагирала на марихуана. А.С. и Р.К. са отведени в РУ-Сливен и задържани за 24 часа. Образувани са досъдебни производства.

 

Нова Загора: На 30 май в РУ-Нова Загора са получени заявления за кражба на парична сума в размер на 1500 лева от дома на 65-годишен мъж в село Асеновец и кражба на детски стоки от магазин в село Коньово. Извършени са огледи, предприети са процесуално следствени действия. Образувани са досъдебни производства.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев