Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 30.05.2019 г.

ОД на МВР Сливен
30.05.2019 / 12:45

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 29.05.2019 г. до 08,00 часа на 30.05.2019 г.

 

Сливен: Водач на МПС, употребил наркотици е установен от полицейски служители в град Сливен. На 29 май на улица „Драгоман“ е извършена проверка на 29-годишния Х.И. от град Сливен, водач на лек автомобил „Опел Корса“. Проверката за употреба на наркотични вещества е показала положителна проба за метамфетамин и канабис.

Х.И. е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

Икономическа полиция в Сливен извършва проверка в пунктове, осъществяващи дейност с отпадъци от черни и цветни метали и излезли от употреба моторни превозни средства. Проверките се извършват на територията на община Сливен. На 29 май, съвместно със служители на участък „Запад“ към РУ-Сливен са проверени пунктове в град Сливен и селата Селиминово и Чинтулово. Проверяват се документите, свързани с дейността, и изпълнението на издадените предписания от служителите на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ към ОДМВР-Сливен.

Проверките и контролът във връзка с дейностите по третиране на отпадъци от черни и цветни метали и разкомплектоване на излезли от употреба МПС продължават.

 

Твърдица: Специализирана операция по пътна безопасност на територията на РУ-Твърдица. За времето от 08,00 до 10,00 часа на 29 май на главен път І-6 е осъществен широкообхватен контрол на скоростта и установяване на нарушения на Закона за движене по пътищата. Проверени са 41 лица и 29 автомобила. Констатирани са 17 нарушения- нередовни документи, неспазване на ограничението на скоростта, неизползване на обезопасителните системи в автомобила и други. На нарушителите са съставени актове и фишове.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев