— AMD анонсира водещи продукти от следващо поколение в програмна реч на Computex 2019

Линията AMD Ryzen от трето поколение и очаквани наличности
27.05.2019 / 14:54

— Семейството AMD Ryzen™ настолни процесори от 3-то поколение, базирани на новото “Zen 2” ядро, включва 12-ядрен чип с най-високата производителност до момента —

— Новата RDNA гейминг архитектура и очакваните графични карти AMD Radeon™ RX 5700-серия ще ускорят бъдещите игри за РС, конзоли и облачни инсталации —

— Първата платформа за настолни РС, готова за PCIe® 4.0 се планира за юли 2019 г., с възможно най-широка екосистемна поддръжка —

 

Санта Клара, Калифорния, САЩ, 26 май 2019 г. — AMD (NASDAQ: AMD) днес направи историческо съобщение свързано с новите 7nm високопроизводителни графични и изчислителни продукти на компанията. По време на своето първо откриващо слово проинеселно на изложението Computex, президентът и СЕО на AMD д-р Лиса Су анонсира следното:

• Новото “Zen 2” ядро силно надминава общата историческа тенденция за нарастване на производителността между поколенията продукти с до 15% по-висок брой обработени инструкции на цикъл (IPC) спрямо предходната “Zen” архитектура. “Zen 2” изчислителното ядро, което влиза в следващото поколение AMD Ryzen и EPYC™ процесори също включва подобрения в дизайна като по-големи размери на кеша и проектиран наново енджин за изчисления с плаваща запетая.

• Третото поколение AMD Ryzen настолни процесори, включващо 12-ядрен Ryzen 9, предлага водеща производителност.1

• Чипсетът AMD X570 за цокъл AM4 е първият в света с поддръжка на PCIe 4.0 и ще стартира с над 50 нови модели дънни платки при своя дебют.

• Гейминг архитектурата RDNA проектирана за бъдещите игри на PC, конзоли и облачни инсталации се очаква да предложи висока ефективност по отношение на производителност, пестене на енергия и работа с паметта в по-малък пакет.

• 7nm графична карта за игри AMD Radeon RX 5700-серия с високоскоростна GDDR6 памет и поддръжка на PCIe 4.0 интерфейс.

 

Към д-р Су се присъединиха и представители на водещи високотехнологични компании - корпоративният вицепрезидент за ОС платформи на Microsoft Роан Соунс, СЕО на Asus Джо Сие, ко-СЕО на Acer Джери Као, както и други важни играчи в индустрията, присъствието на които подчерта сериозните размери на поддържащата екосистема на високопроизводителните изчислителни и графични решения на AMD.

 

Новите високопроизводителни настолни процесори на AMD

Компанията обяви 3-тото поколение AMD Ryzen. Базирани на “Zen 2” ядра и чиплет дизайн, тези процесори се очаква да предложат повече кеш за суперпроизводителност в игрите. Те също така се поддържат от новите, готови за PCIe 4.0 дънни платки.

В семейството на AMD Ryzen от 3-то поколение AMD въвежда нова категория Ryzen 9 настолен процесор, чийто флагман е 12-ядреният и 24-нишков Ryzen 9 3900X. Фамилията се попълва от 8-ядрени Ryzen 7 модели и 6-ядрени Ryzen 5 чипове.

По време на програмната реч д-р Су представи демонстрации на живо, които показаха водещата производителност на 3-тото поколение Ryzen чипове спрямо конкурентни продукти:

• Ryzen™ 7 3700X срещу i7-9700K с рендериране в реално време: Ryzen 7 3700X показа 1% по-висока еднонишкова и 30% по-голяма многонишкова производителност.

• Ryzen™ 7 3800X срещу i9-9900K с геймплей в PlayerUnknown’s Battlegrounds: Ryzen 7 3800X показа същата производителност както i9-9900K.

• Ryzen™ 9 3900X срещу i9-9920X с Blender Render: Ryzen 9 3900X надмина Intel i9 9920X с над 16%.

AMD представи също новия X570 чипсет за настолни процесори за цокъл AM4, с първата в света готовност за PCIe 4.0, с 42% по-бърза сторидж производителност от PCIe 3.0. В новата шина ще могат да се включват високопроизводителни графични карти, мрежови устройства, NVMe устройства и др. Дебютът на X570 е с възможно най-широка екосистемна поддръжка в историята на AMD, с очаквани над 50 модела дънни платки от ASRock, Asus, Colorful, Gigabyte, MSI, както и PCIe 4.0 сторидж решения от партньори като Galaxy, Gigabyte и Phison.

Освен това, големите световни производители на РС и системни интегратори като Acer, Asus, CyberPowerPC, HP, Lenovo и MAINGEAR ще подкрепят AMD Ryzen процесорите от 3-то поколение с нови настолни РС, очаквани през следващите месеци

 

Новини от AMD за геймърите

AMD обяви RDNA, следващата основополагаща гейминг архитектура, проектирана за бъдещите игрални РС, конзоли и облачни инсталации през следващите години. С нов дизайн на изчислителните единици, RDNA се очаква да даде невероятна производителност и ефективност в работата с паметта и пестенето на енергия, в по-малък пакет от предишното поколение Graphics Core Next (GCN) архитектура. Предвижда се тя да осигури до 1.25X по-висока производителност на такт и до 1.5X по-висока производителност на ват от GCN..

RDNA ще влезе в 7nm графични карти AMD Radeon RX 5700-серия, с GDDR6 памет и поддръжка на PCIe 4.0 интерфейс.

Картите AMD Radeon RX 5700 се очакват през юли 2019г.

 

Новини за продуктите на AMD за информационни центрове

По време на своята програмна реч д-р Су даде допълнителни данни за следващото поколение AMD EPYC процесори и представи първата публична демонстрация на 2-рото поколение AMD EPYC сървърни платформи. Демонстрацията противопостави двупроцесорен AMD EPYC сървър срещу двупроцесорен Intel Xeon® 8280 сървър под NAMD Apo1 v2.12 бенчмарк. Резултатът от машината с пред-производствени 2-ро поколение AMD EPYC надвиши повече от два пъти постижението на конкурентната система в бенчмарка NAMD.

Второто поколение AMD EPYC се предвижда да осигури до 2 пъти по-висока производителност на цокъл и до 4 пъти по-висока производителност в изчисленията с плаваща запетая спрямо предходното поколение сървърни чипове на компанията. Новите AMD EPYC се очаква да бъдат на пазара през 3-то тримесечие на 2019 г..

 

Поддържащи ресурси

• Посетете AMD Computex страницата за да видите и чуете запис на програмната реч, както и видео материали и още подробности за продуктите

• Станете фен на AMD във Facebook

• Следвайте AMD в Twitter

 

About AMD

В продължение на 50 години AMD тласка напред иновациите във високопроизводителните изчислителни среди, в графиката и визуализационните технологии – градивните блокове за потопяващи игрови и визуализационни платформи и информационни центрове. Стотици милиони потребители, водещи бизнеси от Fortune 500 класацията и научни институции в света разчитат на технологиите на AMD за ежедневно подобряване на начина, по който живеят, работят и играят. Служителите на AMD в цял свят са фокусирани върху изграждането на отлични продукти, които преместват напред границите на нашите възможности. Допълнителна информация какви възможности дава AMD днес и как вдъхновява бъдещето ще намерите на уебсайта, в блога, Facebook и Twitter страниците на компанията

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев