Избори 2019 г.: Актуализирани прогнози за разпределението на местата в новия Парламент

актуализирани прогнози за разпределението на местата в ЕП
27.05.2019 / 13:17

Нови, актуализирани прогнози за разпределението на местата в ЕП, основани на официални и предварителни резултати в 28 държави.

https://rezultati-izbori.eu/

Настоящите глобални резултати са базирани на:

• Окончателни резултати в 7 страни: Хърватия, Кипър, Чехия, Финландия, Франция, Германия, Словакия;

• Официални предварителни резултати в 19 страни: Австрия, Белгия, България, Дания, Естония, Гърция, Унгария, Италия, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Нидерландия, Полша, Португалия, Румъния, Словения, Испания, Швеция.

• Предварителни резултати: от 2 страни: Ирландия и Обединеното кралство.

Разпределението на местата ще продължи да бъде актуализирано, докато продължават да пристигат прогнози и официални резултати.

В сайта https://rezultati-izbori.eu/ може да намерите националните резултати, разпределението на местата по политически групи и държави, разбивката по национални партии и политически групи, съотношението между мъжете и жените сред евродепутатите и избирателната активност. Може също да сравните резултати, да видите кои групи могат да съставят мнозинство и да направите своя уиджет.

Прогнозите за избирателната активност показват значително увеличение в участието

Предварителните прогнози за избирателната активност в ЕС от 50.95% (с Обединеното кралство) показват значително увеличение на участието и най-високата избирателна активност от последните 20 години.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев