Резултатите от евровота в реално време на 26 май: уебсайт на ЕП

График за публикуване на данните от изборите на сайта https://rezultati-izbori.eu/
26.05.2019 / 20:41

- ПРЕГЛЕД НА ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ В РАЗЛИЧНИ ФОРМАТИ - общо за Съюза https://rezultati-izbori.eu/izborni-rezultati/2019-2024/ , по политически групи/държави членки https://rezultati-izbori.eu/mesta-politicheska-grupa-darzhava/2019-2024/ , по политически групи/национални партии/държави членки https://rezultati-izbori.eu/razbivka-nacionalni-partii-politicheska-grupa/2019-2024/, национални резултати https://rezultati-izbori.eu/nachionalni-rezultati-pregled/ .

 

- КАЛКУЛАТОР НА МНОЗИНСТВА: Може да разгледате възможни политически коалиции тук: https://rezultati-izbori.eu/instrumenti/izchislenie-mnozinstvo/ - тази много интересна функция ще бъде налична след обявяването първите официални прогнозни резултати на 26 май, което ще стане в 21:15 ч.

 

- СРАВНЯВАНЕ НА РЕУЛТАТИ от изборите през различните години: https://rezultati-izbori.eu/instrumenti/instrument-za-sravneniya/

 

- ИЗТЕГЛЯНЕ НА таблици с данни от резултатите през годините различни формати (json, xml ,csv, jpg и png): https://rezultati-izbori.eu/instrumenti/izteglete-tablitsa-s-danni/

 

Към момента сайтът съдържа всички резултати от минали европейски избори и повечето от функциите му могат да се ползват и към момента, за да се ориентирате как работи.

 

ДАННИ от 2019 г:

Пълненето на сайта с данни от изборите през 2019 г. ще започне към 19 ч българско време на 26 май. Графикът на публикуване на информация на сайта може да намерите прикачен към имейла като са възможни промени в типа резултати по държави (например прогноза или официален временен резултат), но часовете остават едни и същи.

- Първите национални прогнози (от Австрия, Кипър, Германия, Гърция, Ирландия, Малта, Холандия) да бъдат качени и публикувани в 19:00 ч.

- Следващите са в 20:00 ч - България, Хърватия и след това в 21 ч - Франция, Дания, Испания, като ще продължат да постъпват и по-късно.

Националните резултати може да се следят тук: https://rezultati-izbori.eu/nachionalni-rezultati-pregled/

 

Първите обобщени прогнози за ЕС ще излязат в 21:15 ч. и ще представят разпределението на местата в бъдещия ЕП във формата на пленарна зала. Прогнозите ще бъдат актуализирани още два пъти: в 22:15 и в 00:15 (27 май).

 

Първи прогнозни резултати за ЕП ще бъдат публикувани в 1:15 бг време (27 май).

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев