Сливен, кратки вечерни новини, 23.05.2019 г., четвъртък

Сливен
23.05.2019 / 15:47

Към края на 2018 г. в област Сливен функционират 13 самостоятелни детски ясли и яслени групи в състава на детски градини (ДГ) с общо 665 места в тях и в сравнение с предходната година броят на местата в детските ясли се е увеличил със 7.6%.

Стария бряст вече е под ключ, а достъпът до дървото на теория е ограничен – днес преди обед работници довършиха оградата и поставиха катинар на вратичката.

В Общностен център-Сливен се проведе дискусия с родители на тема: „Агресията. Родителски умения за справяне”.

Общностен център-Сливен организира през месеците юли и август лятно полудневно училище за деца в предучилищна възраст.

От 22 май 2019 г. инж. Златка Азманова пое управлението на Регионална дирекция по горите Сливен, след като досегашния шеф на институцията инж. Мирослав Маринов стана изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите.

Председателят на БСП в Община Сливен Атанас Делибалтов навършва 60 години днес, по обяд той почерпи своите съпартийци от червената централа, където през последните седмици минава огромна част от времето му.

Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“, къща-музей „Хаджи Димитър“, обектите на художествената галерия „Димитър Добрович“, както и Антична и средновековна крепост „Туида“ ще работят с вход свободен на 24 май, петък, по повод Денят на българската просвета и култура и славянската писменост.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев