Сливен, кратки вечерни новини, 21.05.2019 г., вторник

Сливен
21.05.2019 / 15:51

Светофарът на пешеходната пътека пред пазара вече работи с мигащи жълти светлини, очаква се съоръжението в близко бъдеще да облекчи движение около една от най-натоварените пешеходни пътеки в града.

От 13 до 19 май на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции по контрол и пътна безопасност, разпоредени от директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков.

Стария бряст вече ще бъде ограден – днес по обед работници започнаха монтажа на ограда около дървото, която поиска от общинското ръководство с цел да бъдат предпазени избилите израстъци в основата на стъблото.

Красимира Бакалова е тазгодишният носител на наградата „Аргира Жечкова“ – тя е учител от СУ „Константин Константинов“ в Сливен.

По данни на Националния статистически институт през март 2019 г. на територията на област Сливен са функционирали 47 места за настаняване с над 10 легла – хотели, мотели, къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване.

Столетница от сливенското село Желю войвода ще е най-възрастният гласоподавател на 26 май.

Счупените лампи, чешми и открадната санитария в тоалетните на градския парк по поречието на река Асеновска ще бъдат подменени, но не се предвижда да се наеме жива охрана засега.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев