Сливен, кратки вечерни новини, 17.05.2019 г., петък

Сливен
17.05.2019 / 15:47

Община Сливен продължава с пръскането срещу комари и кърлежи – до момента е извършена дезакаризация на тревните площи на всички детски градини и ясли, а предстои да се обработят и още обекти в града.

Община Сливен кани на 24 май на площад „Хаджи Димитър“ всички жители и гости на града на концерт на народната певица Николина Чакърдъкова.

Държавен куклен театър-Сливен получи награда на ХХI Международен монодрама фестивал, който се проведе в Битоля, Република Северна Македония.

По предварително утвърден годишен план за професионална подготовка на състава на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” Сливен в сградата на Община Сливен се проведе съвместно пожаро-техническо занятие.

На полигона „Ново село“ Военна полиция проведе учение „Отвъд хоризонта 19” с участието на военнослужещи от България, САЩ, Румъния, Украйна, Северна Македония и Армения, чиято цел е повишаване на способността за планиране и водене на операции с мисии „Подкрепа на международния мир и сигурност” и „Противодействие на тероризма в международна среда”.

Книжарница „Приятели“ , която се намираше на сливенското ларго, затвори – според запознати собствениците са решили да напуснат Сливен.

Сливен е сред най-бедните области в страната , сочат данни от ежегодно провежданото Наблюдение на доходите и условията на живот (EU-SILC).

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев