Ученици в онлайн надпревара за оригинална предприемаческа идея

Ученици в онлайн надпревара за оригинална предприемаческа идея
17.05.2019 / 12:52

До 23-ти май ще се проведе онлайн гласуване, което ще определи участниците с най-оригинални и креативни концепции в конкурса „Имам бизнес идея!“, обявен от Областен информационен център Сливен.

В надпреварата участват общо 9 млади предприемачи от Сливен, Шивачево и Белослав, които презентират своите идеи в кратки видео клипове.

Конкурсът се реализира изцяло чрез социалната мрежа Facebook. Всички видео клипове са качени на страницата на Областен информационен център Сливен в социалната мрежа в специално създадено за целта събитие и за тях може да се гласува единствено с бутон „Харесвам“ под съответния клип.

Авторите на първите две бизнес концепции, получили най-голяма подкрепа под формата на харесвания, ще посетят София Тех Парк на 01 юни. Победителите ще се срещнат с успешни предприемачи и ще имат възможността да обсъдят с тях бизнес предложенията си и следващите стъпки за тяхното реализиране.

Организатори на събитието са Дирекция „Централно координационно звено“ към администрацията на Министерски съвет и Мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ).

Конкурсът „Имам бизнес идея“ е част от кампанията на Европейската комисия „Европа в моя регион 2019“ и се реализира на територията на цялата страна.

Основната цел на инициативата е да насърчи предприемачеството сред подрастващите, както и обмяната на опит и идеи между младежи от различни населени места и учебни заведения.

 

Областен информационен център Сливен е част от Мрежата от 27 областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев