НАПОМНЯНЕ: Информация за медиите: дебат с кандидатите за поста на председател на Европейската комисия

Европейският парламент
14.05.2019 / 14:00

На 15 май 1019 г. от 22.00 ч. - 23.30 ч. българско време, в пленарната зала на Европейския парламент в Брюксел ще се състои „Дебат с кандидатите за поста на председател на Комисията

 

Това ще бъде единственият дебат - последван от изявления към медиите - който ще събере на едно място водещите кандидати, които се съревновават за поста на следващия председател на Европейската комисия (подредени отдолу по реда на встъпителните им изказвани, определени чрез жребий на 4 април)

 

Нико КУЕ, Европейска левица

 

Ска КЕЛЕР, Европейска зелена партия

 

Ян ЗАХРАДИЛ, Алианс на европейските консерватори и реформисти в Европа

 

Маргрете ВЕСТЕГЕР, Алианс на либералите и демократите за Европа

 

Манфред ВЕБЕР, Европейска народна партия

 

Франс ТИМЕРМАНС, Партия на европейските социалисти

 

Евровизия има редакционна отговорност за дебата, който ще се съсредоточи върху теми като заетостта, миграцията, сигурността, популизма, климатичните изменения и ролята на ЕС в глобален мащаб.

 

Дебатът ще бъде представен от трима журналисти, определени от Евровизия: Емили Тран Нгуен (France Televisions) и Маркус Прейс (ARD Germany), които ще водят дебата на сцената, докато Анастина Хейкила (YLE Finland) ще допълва дискусията от гледна точна на социалните медии.

 

Програма (местно време)

 

18.00 ч. Пристигане на кандидатите

 

19.20 ч. Възможност за снимки на сцената с кандидатите

 

20.00 ч . Отваряне на вратите на пленарната зала

 

20.30 ч. Затваряне на вратите на пленарната зала

 

21.00 ч. Откриване на дебата

 

22.30 ч. Закриване на дебата; изявления на кандидатите пред медиите (протоколен вход, партерен етаж на сграда PHS)

 

Пленарната зала ще бъде трансформирана в телевизионно студио и дебатът ще бъде предаван на живо чрез Европейския съюз за радиоразпръскване, EBU (Евровизия) и EbS (Европа по сателит). Дебатът ще бъде предаван на 23 езика (включително онлайн на жестомимичен език) и предоставен безплатно на телевизионните разпространители и на платформите за онлайн разпространение.

 

Дебатът ще бъде излъчен онлайн чрез EP Live и EbS.

 

Инструкции за използването на кодове за вграждане на тази страница.

 

Целият дебат може да бъде свален в формат качество на излъчване от Мултимедийния център тук.

 

Акредитации и място за работа

 

Журналисти, които притежават годишен междуинституционен пропуск, не се нуждаят от специална акредитация за достъп до сградите на Парламента на 15 май. Тези, които не притежават пропуск, трябва да изпратят имейл преди 14 май на media.accreditation@ep.europa.eu .

 

Всички журналисти, които имат желание да присъстват в публиката, се нуждаят от резервация (в зависимост от наличността), като изпратят имейл на bookingsEE2019@ep.europa.eu преди 20.00 ч. на 13 май. Те трябва да имат предвид, че тъй като дебатът ще се предава на живо, местата в пленарната зала не могат да бъдат използвани за работа. Публиката трябва да остане по местата си до края на дебата.

 

Обичайните места за работа (зала за работа за медии, партерния етаж в сграда PHS) са отворени до 01.00 ч., като две зали за слушане (зала PHS 3C50, срещу пленарната зала и PHS 1A2, под пленарната зала) ще бъдат предоставена на журналисти и други лица, които имат желание да работят докато следят дебата.

 

Аудиовизуалната техническа база на Европейския парламент също ще бъде достъпна по време на събитието. Резервации могат да се направят чрез имейл на bookingsEE2019@ep.europa.eu

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев