Неуморният Краси Георгиев напредва по Коридор №8

Красимир Георгиев
10.05.2019 / 21:23

Краси Георгиев продължава своя исторически ултрамаратон по Коридор №8, като в 18 часа днес пристигна в Стара Загора. Oпитният атлет стартира на 8 май от Варна и е пределно мотивиран да пробяга близо 1200-километровата дистация до Дуръс (Албания) за около 15 дни. Маршрутът, по който Георгиев преминава, е част от трасето на европейския Коридор №8, свързващ България, Северна Македония и Албания. Първият по рода си исторически ултрамаратон има за цел да обедини хиляди спортуващи и активни хора от трите държави под мотото #Свързаност, да насърчи развитието на инфраструктурните връзки, туризма и бизнеса между държавите.

 

Георгиев вчера имаше доста дълъг ден, пробягвайки 107,63 километра от Бургас до Сливен и завършвайки етапа в 23:42 часа вечерта след общо 15:45 часа от старта. Днес задачата му беше една идея по-лесна - 66 километра до Стара Загора. Утре (11 май) Краси Георгиев ще продължи към Пловдив, стартирайки в 9:30 часа от спортна зала "Иван Вазов" в Стара Загора.

 

"Доста голям етап беше между Бургас и Сливен, валя и дъжд. Накрая добре ме охлади. Супер готино се получава, момчетата и момичетата от Сливен тичаха доста време с мен. Много съм им благодарен. В един момент имаше четири коли зад мен, които ни следваха. Наистина го оценявам. Важното е, че ни следят хиляди хора и ни помагат. Хора по пътя ми дават цветя, храна... Обединяваме се и това е най-важното", коментира Краси Георгиев.

 

След като вчера се радваше на солидна подкрепа от бегачите от Сливен, днес ултрамаратонецът не остана сам в нито един момент от маршрута между Града на стоте войводи и Стара Загора. През всичките 66 километра плътно до него бяга Алексей Василев, който и вчера го придружи близо 20 км.

 

От Нова Загора до Сливен пък Краси беше подкрепен от бегачите от Твърдица Тодор Азманов и Мирослав Дяков - представители на отбор "Тичане му е майката".

 

"Спасиха ме! Донесоха ми супа и тиквеник. Преди това пък сливналии ме подсилиха с баница и други храни. Много съм им благодарен. Тази вечер ще почина и утре следва Стара Загора - Пловдив", каза Краси Георгиев.

 

"Без подкрепа няма да успея. Затова колкото се може повече хора идвайте! Благодаря ви", добави ултрамаратонецът след финала на днешния ден в Стара Загора.

 

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ/

https://www.blitz.bg/sport/drugi/neumorniyat-krasi-georgiev-napredva-po-koridor-8-video-i-snimki_429890.html
 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев