Дискусия "Водещите кандидати в Европейските избори 2019: сблъсък на идеи за бъдещето на Европа"

Водещите кандидати в Европейските избори 2019: сблъсък на идеи за бъдещето на Европа
08.05.2019 / 13:39

На 16 май 2019 г. от 10.30 ч. до 12.00 ч. в Дома на Европа (ул. "Г. С. Раковски" №124, София) ще се проведе дискусия на тема „Водещите кандидати в Европейските избори 2019: сблъсък на идеи за бъдещето на Европа“. Събитието се организира съвместно от Бюрото на Европейския парламент в България и Представителството на Европейската комисия в България.

Дискусията в Дома на Европа се организира в деня след телевизионния дебат на водещите кандидати за поста председател на Европейската комисия: на 15 май от 22 ч. българско време Нико Куе (Обединена левица), Ска Келер (ЕЗП), Ян Захрадил (ЕКР), Маргрете Вестагер (АЛДЕ), Манфред Вебер (ЕНП) и Франс Тимерманс (ПЕС) ще обсъдят своите визии за бъдещето на Европа в дебат, който ще бъде предаван на живо чрез European Broadcasting Union (Евровизия) и EbS (Европа по сателит).

На 16 май на дискусията в Дома на Европа представянето на водещите кандидати ще бъде коментирано от Весела Чернева, директор на софийския клон на Европейския съвет за външна политика, Владимир Шопов, политолог, и Боряна Димитрова, директор на агенция Алфа Рисърч. Те ще изведат най-важните теми и послания от излъчения телевизионен дебат, като очертаят основните концептуални различия между европейските политически семейства и тяхното отражение в българския политически контекст. Модератор на дискусията ще бъде журналистката Добрина Чешмеджиева.

Събитието ще бъде открито от Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България и Огнян Златев, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България.

Дискусията е отворена за широката публика и медиите.

Програмата на събитието ще намерите в приложение към имейла и онлайн тук.

Желаещите да вземат участие в дискусията трябва да се регистрират до 15 май 2019 г. на: http://ttimv.eu/qht5

На 15 май можете да следите телевизионния дебат на водещите кандидати на живо по EP Live и EbS, както и в Twitter (@EUDebate), Facebook (@eurovisiondebate), Instagram (@eurovisiondebate) и YouTube.

Допълнителна информация:

Дата и час: 16 май 2019 г., четвъртък, от 10:30 до 12:00 ч.

Адрес: Дом на Европа, ул. „Г.С.Раковски“ №124

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев