EDUmarathon ориентира кандидат-студентите от Сливен за прием в западни и наши университети

EDUmarathon ориентира кандидат-студентите от Сливен за прием в западни и наши университети
08.05.2019 / 09:46

Актуалните условия, размер на такси и тънкости при кандидатстването са акценти в срещите на ученици и родители с професионални образователни консултанти.

Информационен EDUmarathon за ученици и родители на деца от 9, 10 и 11 клас ще се проведе в Сливен на 11 май (събота). Форумът ще се състои в „Училища Европа Сливен“ от 10 ч.

В рамките на събитието присъстващите ще се запознаят с най-новите изисквания и условия за прием в наши и чуждестранни университети, както и с актуална информация за кандидатстване във Великобритания в условията на Brexit.

Професионални образователни консултанти ще се срещнат лично с ученици от водещи средни училища и гимназии от региона и ще отговарят на въпроси, свързани с ориентацията и подготовката за прием в университет.

В рамките на маратона посетителите ще се запознаят и с летните предложения за езикови ваканции от най-големия каталог за Лято 2019 г. Изданието съдържа курсове с академична насоченост, значителна част от които предоставят подготовка и възможност за полагане на тестове за езикови сертификати, необходими за обучение в чужбина.

Допълнително време е предвидено и за една от най-важните части от кандидатстудентския процес – писането на мотивационно писмо. Консултантите ще дадат добри и лоши примери, съвети за успешно писане, както и повече информация относно изискванията в различните държави и университети.

EDUmarathon-ът е част от програмата на международното консултантско изложение „Световно образование“, което се координира от фирма „Интеграл“ - образователна организация с над 25 години опит в международното консултиране и планиране на обучението и кариерата.

Входът на събитието е свободен, а предварителна информация може да намерите на www.integral.bg/ЕDUmarathon.

www.integral.bg

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев